Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la scăldat. Două fetițe au murit înecate
Tragedie la scăldat. Două fetițe au murit înecate

Tragedie la scăldat. Două fetițe au murit înecate

O adevărată tragedie a avut loc în județul Olt.Două fetițe au fost găsite înecate într-un pârâu, din Caracal. Micuțele aveau 6 și, respectiv, 14 ani.

Două fete, de 6 și 14 ani, au fost găsite moarte, vineri seara, în pârâul Gologan, din zona stadionului Parc a orașului Caracal, județul Olt. Încă nu se cunosc împrejurările în care cele două minore au ajuns în apă, dar anchetatorii bănuiesc că ele ar fi fost atrase de mirajul apei, la scăldat. Ele au fost scoase la mal de pompieri și imediat le-au fost aplicate manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, micuțele nu au mai putut fi salvate.

Pentru căutarea victimelor, pompierii Detașamentului Caracal au acționat cu o autospecială de primă intervenție cu peridoc, cu o ambarcațiune cu motor și cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, la fața locului ajungând și un echipaj SMURD, dar și scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

„Cele două minore nu au răspuns manevrelor de resuscitare, la ora 20.30 fiind declarate decedate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, citat de olt-alert.ro. Fata de 14 ani era din localitatea Calopăr, județul Dolj, iar cea de 6 ani era din Caracal.

Aproximativ 40 de minute a durat căutarea lor. Inițial au fost căutate de pompieri cu barca, iar apoi de scafandri.
„Intervenția scafandrilor s-a desfășurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetației abundente și a lipsei totale de vizibilitate. Adâncimea maximă a apei a fost de patru metri”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.