Tragedia a avut loc în jurul orei 13:30, într-un bloc de pe strada Sirenei din Mangalia. Martorii au sunat la 112, anunțând că un copil a căzut de la etajul al treilea al blocului, direct pe platforma betonată din fața imobilului. Șansele de supraviețuire au fost mici de la început. La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale cu ambulanțe SMURD, SAJ și un elicopter.

„Echipajele medicale sosite la fața locului au găsit o fetiță  în stare critică, victima fiind în stop cardio respirator”, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța, Claudia Tatarici. Copilul a fost transportat, în curs de resuscitare, la Spitalul Municipal Mangalia.

La unitatea spitalicească, medicii au continuat protocolul de resuscitare, dar fără răspuns. A fost declarat decesul. „În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurările în care a avut loc evenimentul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, informează IPJ Constanța.

Din primele cercetări a reieșit că fetița, de 2 ani și 2 luni, era într-o cameră a apartamentului, în timp ce mama era în bucătărie ca să dea de mâncare celuilalt copil, un băiețel puțin mai mare decât sora lui. Lăsată singură doar câteva minute, copila s-a urcat pe pervazul ferestrei, s-a dezechilibrat și a picat în gol, de la 12 metri. Tragedia s-a intâmplat sub ochii mamei, care doar ce intrase în cameră și, îngrozită, n-a mai avut timp și reflex ca s-o prindă pe micuță.

Un incident asemănător a avut loc în data de 1 octombrie, la Constanța, care din fericire a avut un final fericit.  Un băiat de 6 ani a căzut de la etajul al patrulea al blocului în care locuia. Părinții erau la serviciu. Căderea i-a fost atenuată de crengile copacilor și de faptul că nimerise pe o porțiune de pământ. Micuțul a devenit erou, fiind îndrăgit de personalul medical din spital, de la care a primit o mulțime de jucării