Evenimentul Zilei > Social > Tragedie în lumea presei! Un îndrăgit jurnalist s-a stins din viață! Era trup și suflet pentru meserie
Tragedie în lumea presei! Un îndrăgit jurnalist s-a stins din viață! Era trup și suflet pentru meserie

Tragedie în lumea presei! Un îndrăgit jurnalist s-a stins din viață! Era trup și suflet pentru meserie

Lumea presei a fost zguduită! Florin Zaharescu, unul dintre cei mai iubiți jurnaliști din România, și-a dat ultima suflare. Radio Cluj, locul în care regretatul era director, a anunțat tragica veste. Își iubea meseria mai mult decât orice pe lume.

Fostul director al Radio Cluj, Florin Zaharescu s-a prăpădit la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de instituție pe 15 noiembrie, iar lumea presei a intrat într-un val de durere .

Legenda din lumea jurnalismului

Florin Zaharescu a făcut istorie în lumea jurnalismului. Marele om din lumea presei s-a născut la 22 martie 1952, în localitatea Câmpina și a fost conducătorul Radio Cluj în perioada 1995 și 2013. Norocul i-a surâs când l-a cunoscut pe Dumitru Vârtic care i-a observat talentul de a scrie. Acesta a fost absolvent al Facultății de Litere .

Jurnalistul a avut o voință de fier și a muncit în fiecare zi pentru a lăsa ceva în urma sa. Florin Zaharescu a început cu meseria de crainic, iar după s-a ambiționat să termine toate treptele profesionale. Acesta a bucurat oamenii cu emisiunile sale de actualități, ba chiar mai mult, a realizat programe extrem de complexe și îndrăgite .

Omul de presă și-ar fi dat viața pentru meseria sa. O mare pasiune a acestuia era emisiunea de dimineață. Florin Zaharescu își găsise un sens pe această lume, se trezea dimineața și pregătea emisiunea cu sfințenie.

„Absolvent al Facultății de Litere, Florin Zaharescu și-a început colaborarea cu radioul, remarcat fiind de Dumitru Vârtic. Ajuns la Radio, Florin Zaharescu a început prin a fi crainic. A urmat apoi toate treptele profesionale, de la corespondent județean al postului central și redactor emisiuni de tineret până la redactor de rubrică – emisiuni de actualități și realizator de programe complexe.

Iubea nespus emisiunile Bună Dimineața și adora să se trezească la ora 5 să-și pregăteasca emisiunea, parcă-l auzim și azi “Bună dimineața Cluj, Bună dimineața Transilvania, dragi ascultători….”, informează Radio Cluj.

A pierdut bătălia cu o boală cruntă

În anul 2013, fostul director a primit o veste înfiorătoare, fiind diagnosticat cu Alzheimer. Acesta și-a dedicat toată iubirea și energia pentru Radio Cluj timp de 20 de ani.
Boala l-a făcut să renunțe la a doua lui casă și să își dea demisia.

„Talentul său actoricesc, deși nu l-a condus pe marile scene de teatru, l-a ajutat să devină un artist al microfonului, un admirabil partener de dialog care a știut să respecte libertatea opiniilor interlocutorilor”, mai transmit reprezentanții instituției, potrivit capital.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.