Procuroriidin Iași fac cercetări după ce soțul și soacra acesteia au susținut că artista a căzut pe scări și că totul a fost un accident, dar au chemat salvarea abia după câteva ore bune.

„Prezenta leziuni cranio-cerebrale, toracice, coloană și bazin. Pentru că leziunile cerebrale s-a intervenit imediat chirurgical. Starea este în continuare extrem de gravă, fiind internată în terapie intensivă”, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași

Inițial, soacra ei a sunat la 112, spunând că mezzosoprana ar fi căzut pe scări, însă, ca urmare a probelor strânse, criminaliștii încep să ia în calcul alte variante. Suspiciunile au apărut în momentul în care anchetatorii au aflat că apelul de ajutor a fost făcut la câteva ore după ce solista suferise leziunile severe.

:„Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”, a declarat Andrei Horga, avocatul soțului mezzospranei.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară are 52 de ani și este doctor în muzică. Aceasta lucrează la Opera Națională din Iași este solistă de aproape trei decenii.

„Este un artist extraordinar, un om devotat scenei, un om minunat și o persoană foarte discretă. Nu am simțit în activitatea ei artistică dacă ar fi avut o problema personală. A venit cu soțul și m-a rugat, dacă puteam, să îl angajăm și să îl folosim. După aceea nu am mai știut nimic de soțul dânsei”, susține Beatrice Rancea, managerul Operei Române Iași.

„Este o persoană discretă și sensibilă, așa cum sunt mulți artiști. Știa să facă deosebirea între viața personală, lucrurile ei intime și viața de scenă. La capitolul consum de alcool, în calitate de coleg al ei, vă pot spune cu certitudine că nu o cunosc ca fiind o consumatoare de alcool”, a adăugat Andrei Fermesanu, solit la Opera Română Iași, scrie știrileprotv.ro.