În timpul unui raid al poliției în cartierul în care locuia bunica sa, o tânără însărcinată din Rio de Janeiro a fost împușcată mortal. Cu doar câteva zile înainte, femeia postase pe pagina sa de socializare o fotografie alături de iubitul său. Atunci tânăra a mărturisit că abia așteaptă să devină mamă.
La începutul lunii iunie, Kathlen Romeu a publicat o fotografie alături de iubitul său, spunând că este copleșită de emoții la gândul că va deveni mama: “râd, plâng, mă tem”. După doar câteva zile, Kathlen a fost ucisă – o altă victimă a războiului dintre poliție și traficanții de droguri, scrie The Guardian.

Tânăra își vizita bunica în favela Lins de Vasconcelos în momentul în care a căzut lovităde gloanțe, în urma unui schimb de focuri.

“Înainte să îmi dau seama ce se întâmplă, au apărut polițiști de peste tot”, a declarat bunica victimei.

Încă o moarte din cauza confruntărilor ditre polițiști și traficanți

Kathlen a fost transportată de urgență la spital, însă a murit la scurt timp din cauza hemoragiei interne. Potrivit autorităților, tânăra a fost ucisă de un gloț rătăcit, într-un schimb de focuri între polițiști și traficanți.

Incidetul a stârnit, din nou, un val de critici și furie în rândul brazilienilor care au ieșit în stradă pentru a protesta. Oamenii s-au săturat față de astfel de incidente și au cerut modificarea modului în care oamenii legii luptă împotriva crimei organizate.

După moartea lui Kathlen, localnicii din favela unde a avut loc tragedia au blocat autostrada care lega zonele de nord și de sud din Rio. Protestatarii au blocat traficul, cerând dreptate și pace.

“Vrem ca poliția să oprească aceste operațiuni care duc la exterminarea noastră”, a declarat un bărbat al cărui frate a fost ucis de poliție, în 2009.

În Brazilia, luptele armate dintre traficanți de droguri și polițiști sunt ceva obișnuit.