Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficanții care VINDEAU FETE la mica publicitate în România și UE au fost prinși
Traficanții care VINDEAU FETE la mica publicitate în România și UE au fost prinși

Traficanții care VINDEAU FETE la mica publicitate în România și UE au fost prinși

Două rețele de moldoveni care exploatau sexual fete, în România și în țări europene, au fost destructurate, săptămâna aceasta. Proxeneții le vindeau pe tinere ca la piață, unele din victime fiind minore.

Polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Iași, procurori DIICOT și ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR au efectuat șase percheziții la persoane bănuite că ar fi recrutat mai multe tinere, folosind violentă și amenințări, pe care apoi le-ar fi exploatat sexual atât pe teritoriul României cât și în Germania și Italia. 

Pe 22 noiembrie au avut loc trei percheziții domiciliare, în localitatea Holboca, din județul Iași. Acțiunea a vizat probarea activității a doi bărbați de 32 ani, respectiv de 34 de ani, banuiți de trafic de minori și trafic de persoane. Astfel, au fost găsite două tinere majore și o minoră de 16 ani. Anchetatorii au stabilit că cele trei erau exploatate sexual, începând cu luna octombrie, în Iași și Brăila. Fetele erau obligate să se prostitueze cu clienșții găsiți de proxeneți în urma anunțurilor pe care le dădeau la mica publicitate. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, cei doi ar fi recrutat, prin violentă și amenințări, șase tinere, dintre care o minoră. Acestea au fost obligate să se prostitueze în beneficiul proxeneților, în România, Marea Britanie, Franța și Spania. Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii lor activități infracționale.

De asemenea, o zi mai devreme, pe 21 noiembrie,  polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Iasi, subcoordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Iași au efectuat  alte trei percheziții domiciliare în orașul Podu Iloaiei, la locuințele unui bărbat de 27 ani, respectiv a unei femei de 45 de ani, banuiți de trafic de minori și trafic de persoane. Din primele cercetări a reieșit faptul că începând cu anul 2013 cei doi ar fi recrutat, transportat și cazat tinere din mai multe județe, dintre care una minoră, în vederea exploatării acestora. Fetele au fost obligate să se prostitueze în Germania și Italia.  Și în acest caz cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale. (Sursa foto: Bzi.ro)