Evenimentul Zilei > Justitie > Traficanți români de persoane, condamnați la pedepse reduse cu închisoarea în Marea Britanie. Ce pedepse riscau în România
Traficanți români de persoane, condamnați la pedepse reduse cu închisoarea în Marea Britanie. Ce pedepse riscau în România

Traficanți români de persoane, condamnați la pedepse reduse cu închisoarea în Marea Britanie. Ce pedepse riscau în România

Nouă bărbați din România care se ocupau cu traficul de persoane în Marea Britanie, pe care le obligau să se prostitueze, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 9 luni cu suspendare și 5 ani și 4 luni de detenție – „un caz extrem de sinistru”, așa cum a fost catalogat de presa britanică.

Femeile vulnerabile erau duse la domiciliile sau în camerele de hotel ale unor clienți din Lancashire, în urma unor anunțuri postate pe internet. Traficanții se ocupau atât de introducerea victimelor în Marea Britanie, cât și de veniturile lor: tariful era de 125 de lire pe oră, din care mai bine de jumătate le reveneau celor care le exploatau.  

Florinel Mitru (31 de ani), Marius Trașcă (30 de ani) și Traian Gavrilă (31 de ani), toți stabiliți în Lancashire, precum și alți membri ai grupării infracționale au fost prinși în urma Operațiunii Ludlow – o acțiune împotriva crimei organizate care a durat nouă luni.

Florinel Mitru, liderul grupării, a primit în instanță o condamnare de 5 ani și 4 luni de închisoare, Ionuț Cosmin Dogaru a primit 3 ani și 4 luni, Alexandru Peter Băltoiu – 2 ani și 6 luni, Alexandru Pițigoi – 1 an și 10 luni, Marius Dide – 2 ani, Marius Trașcă – 2 ani și 9 luni, iar Marian Diaconu – 2 ani și 2 luni. Toți s-au declarat vinovați în fața instanței.

În legislația din România, recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unei persoane în scopul exploatării acesteia, săvârşită prin constrângere, răpire, inducere în eroare sau abuz de autoritate se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Judecătorul britanic Robert Altham s-a exprimat că femeile care le-au căzut victime traficanților erau „vulnerabile exploatării”. „Cazul de față este cel al unei rețele infracționate complexe, bine organizate și bine finanțate”, a adăugat judecătorul, citat de DailyMail.co.uk.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: