Evenimentul Zilei > Justitie > TRAFIC persoane, trafic de minori şi proxenetism. Victimele ajungeau în Austria
TRAFIC persoane, trafic de minori şi proxenetism. Victimele ajungeau în Austria

TRAFIC persoane, trafic de minori şi proxenetism. Victimele ajungeau în Austria

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj şi ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au făcut, ieri, mai multe percheziţii în judeţului Gorj. Verificările au vizat o grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Anchetatorii au dovezi că gruparea acţiona din anul 2012. Încă de atunci, membrii acesteia au racolat tinere din judeţul Gorj, inclusiv minore care proveneau din familii dezorganizate, ori tinere care aveau copii minori în întreţinere sau care aveau pregătire precară, pe care, sub pretextul că le oferă un loc de muncă, le transportau pe teritoriul Austriei – Viena, unde erau obligate să se prostitueze.

Un alt segment al grupării se ocupa de găsirea unor locaţii în Viena, în cartiere unde se putea practica prostituţia în timp ce alţi membri ai grupării organizau activităţile de racolare a tinerelor pentru a fi transportate în Austria în scopul exploatării sexuale, spun anchetatorii. Potrivit acestora, câştigurile de pe urma prostituţiei erau fabuloase, astfel că, din  banii obţinuţi, proxeneţii au cumpărat maşini şi chiar imobile.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Gorj i-au reţinut preventiv pe patru dintre cei implicaţi urmând a fi solicitată Tribunalului Gorj arestarea preventivă a acestora. La caz au colaborat ofiţerii Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

  

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: