Evenimentul Zilei > Politica > Trădare cruntă în politică! Orban a şi găsit cârtiţele. Degeaba, PSD a lovit magistral
Trădare cruntă în politică! Orban a şi găsit cârtiţele. Degeaba, PSD a lovit magistral

Trădare cruntă în politică! Orban a şi găsit cârtiţele. Degeaba, PSD a lovit magistral

Alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a încins spiritele între Ludovic Orban şi Dan Barna.

Liderul PNL a pornit războiul declaraţiilor la scurt timp după evenimentele de marţi, iar preşedintele USR i-a şi răspuns.

Astfel, Dan Barna a declarat miercuri că ideea conform căreia parlamentarii USR ar fi sprijinit făţiş alegerea lui Florin Iordache n-are legătură cu realitatea.

Politicianul care conduce USR a completat că acuzaţiile lansate de premierul României nu pot fi interpretate decât ca o glumă.

USR l-ar fi susţinut pe Zegrean

Pentru a fi şi mai convingător, Dan Barna a subliniat că strategia USR a fost clară cu privire la acest subiect: susţinerea lui Augustin Zegrean.

„Să spui că USR vreodată a votat cu Iordache e o glumă”, a precizat Barna, care a completat că votul USR a fost „foarte clar” în favoarea fostului judecător al CCR.

De cealaltă parte, şeful Guvernului României nu şi-a putut explica modul în care Iordache i-a luat faţa lui Zegrean decât prin faptul că URS a înclinat balanţa spre candidatul PSD.

Orban n-are dubii cu privire la USR

Tot miercuri, preşedintele PNL nu şi-a putut cenzura dezamăgirea provocată de faptul că Iordache a ajuns să preia şefia Consiliului Legislativ.

Profitând de context, Orban a reiterat că la viitoarele alegeri parlamentare, românii au şansa de a schimba polii de putere în Parlamentul României.

Liderul de la Palatul Victoria a susţinut că, după cum au aratat rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

Dedicaţii noi pentru PSD

„Este vital pentru România ca pe 6 decembrie să aibă loc alegeri. Democraţia înseamnă alegeri, puterea cetăţeanului, capacitatea societăţii de a genera reprezentanţi în instituţiile democratice ale statului, români care să slujească interesul public şi care să facă bine României.

Ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r. – marţi) în Parlament arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea PSD-istă din acest Parlament trebuie să plece acasă.

Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiţiei…

Eu nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei şi nu mai au nicio legătură cu realitatea opţiunilor oamenilor.

Este sfidător la adresa României şi la adresa fiecărui român alegerea acestui nici nu pot să-i spun aghiotant, a acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat şi care este pus de o majoritate parlamentară în fruntea unei instituţii fundamentale a statului.”

Sluga lui Dragnea, sprijinită de USR

Despre bănuielile referitoare la sprijiniul acord de USR lui Florin Iordache şi Partidului Social Democrat, Orban a declarat:

„După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poate trage.

Toate voturile pe care le-a obţinut domnul Zegrean sunt voturile PNL. Cum au votat ceilalţi se poate vedea pe voturi.”

Odată cu alegerile vine şi purificarea?

Altfel, liderul de la Palatul Victoria a menţionat că are mari aşteptări de la aceste alegeri parlamentare, în urma cărora speră că „politrucii” PSD vor fi alungaţi din instituţiile statului.

„După alegeri vom reconstrui toate instituţiile fundamentale ale statului român, vom adopta legi serioase în baza legilor care funcţionează în toate statele democratice, în baza standardelor care există la nivel european şi vom alunga din instituţiile statului toţi politrucii PSD care au fost plantaţi împotriva bunului simţ, legii şi a cetăţenilor români”, a încheiat Orban.

sursa: Agerpres