Evenimentul Zilei > Actualitate > TOTUL Verde. a început plantarea de lavandă în sectorul 4
TOTUL Verde. a început plantarea de lavandă în sectorul 4

TOTUL Verde. a început plantarea de lavandă în sectorul 4

În România, cultura lavandei este la început! Cu toate acestea, există un loc în care lucrările sunt avansate!

Este vorba de sectorul 4, locul în care predomină, în fiecare primăvară, mirosul preferat al romanilor sau egiptenilor antici!

Lavanda sau levănțica este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică, deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna. De obicei, frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii.

TOTUL Verde. SA a trecut deja în acțiune. S-au plantat aproape 3.000 de puieți de lavandă pe spațiile verzi din sector, iar în zilele următoare, vor mai fi plantați cel puțin încă pe atât, după ce, în toamnă, au fost sădiți alți 10.000 de astfel de arbuști.

Beneficiile acestei plante sunt nenumărate. Lavanda e o minune a naturii! Pe lângă țânțari, această plantă alungă și alte insecte precum moliile sau muștele.

Lavanda mai este numită si regina mirosului, fiind considerată o plantă aromatica care poate schimba stările de spirit.

Este o plantă nepretențioasă, care nu necesită îngrijire deosebită, rezistă la secetă și nu are dăunători. Lavanda plantată în grădină necesită doar tunderea tijelor florale, în perioada de înflorire sau imediat după.

În serile de vară, ne putem bucura de mirosul ei binefăcător.

FOTO: Gabi Boholț

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.