Totul pentru președintele Iohannis. Angajații Guvernului s-au activat pe modul „turbo” înainte de vizită. VIDEO

Totul pentru președintele Iohannis. Angajații Guvernului s-au activat pe modul „turbo” înainte de vizită. VIDEO

Înainte ca președintele Klaus Iohannis să descindă la Guvern, miercuri, angajații de la Palatul Victoria au avut mult de muncă pentru ca totul să strălucească.

Președintele Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineață, la ședința Guvernului condus de Florin Cîțu, iar vizita i-a pus în mișcare pe angajații de la Palatul Victoria. Prioritară a fost activitatea legată de curățarea găinațului lăsat în urmă de porumbei, pe acoperișul instituției. Așa că oamenii au pus mâna pe perii, mături și fărașe și au încercat să îndepărteze mizeria, conform Antena 3.

Klaus Iohannis a mers în vizită la Guvern

Klaus Iohannis a mers, azi,  la ședința de Guvern în care a fost asumat proiectul „România educată”. Țintele asumate în cadrul proiectului „România Educată” țin de scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, de asigurare a unui consilier de carieră la cel mult 500 de elevi, reducerea ratei de analfabetism funcțional, dar și de formarea a zeci de mii de cadre didactice.

Între țintele asumate prin „România Educată”, propuse pentru orizontul de timp 2025-2030 se regăsesc multe proiecte prin care elevii și preșcolarii sunt aduși în prim-plan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se dorește ca un procent de 30% dintre copiii de până în 3 ani să participe la educație antepreșcolară, iar 96% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și vârsta pentru înscrierea obligatorie la școala primară să participe la îngrijire timpurie și educație, mai precizează sursa citată.

Un alt obiectiv vizează reducerea cu minimum 50% a prezentei rate de analfabetism funcțional astfel încât să ajungă la cel mult 20%, iar până în 2030, proporția tinerilor în vârstă de 15 ani cu competențe scăzute la citire, matematică și științe, conform metodologiei testelor PISA, să scadă, ajungând sub 15%.

Creșterea ratei de angajare a absolvenților de învățământ profesional

Proporția elevilor de clasa a opta cu competențe scăzute în domeniul informatic ar trebui să fie sub 15%, potrivit documentului.

Se urmărește creșterea ratei de angajare a absolvenților de învățământ profesional, până la 80% în primul an după absolvire, dar și formarea a 15.000 de cadre didactice din învățământul primar și a 40.000 din învățământul gimnazial pentru aplicarea noului curriculum centrat pe competențe.

De asemenea, minimum 30% din totalul cursurilor din învățământul superior sunt opționale. Tot cu privire la învățământul superior, 20% dintre absolvenții de învățământ superior - licență și master - vor participa la programe de mobilitate externă.

Totodată, minimum 40% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 30 și 34 de ani vor fi absolvenți de studii superioare.