Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis participă la ședința de Guvern. Pretextul folosit de președinte pentru a fi alături de Florin Cîțu
Klaus Iohannis participă la ședința de Guvern. Pretextul folosit de președinte pentru a fi alături de Florin Cîțu

Klaus Iohannis participă la ședința de Guvern. Pretextul folosit de președinte pentru a fi alături de Florin Cîțu

Președintele Klaus Iohannis are de gând să ia parte, mâine, la ședința Guvernului, pentru a arăta că îl susține pe premierul Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL.

Președintele Klaus Iohannis vrea să participe la ședința Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, care va avea loc miercuri. Ca pretext pentru această acțiune, liderul la Cotroceni va folosi adoptarea unui memorandum pe tema educației, după cum anunță stiripesurse.ro.

Președintele Klaus Iohannis vrea să fie alături de premierul Florin Cîțu

Este însă un bun prilej pentru ca președintele să se afișeze alături de prim-ministru, pe care îl susține în cadrul alegerilor interne ce vor avea loc în Partidul Național Liberal (PNL). Cei doi lideri politici se vor întâlni și astăzi la Cotroceni, la depunerea jurământului de către membrii Consiliului Concurenței.

Recent, Ludovic Orban a afirmat că persoana care va fi aleasă în funcția de președinte al PNL trebuie să fie și prim-ministrul României, sugerând, astfel, că dacă va câștiga vrea să se întoarcă și la conducerea Guvernului României. „Așa cum este acum este mai bine”, a reacționat președintele Klaus Iohannis, dând de înțeles că îl susține pe Florin Cîțu în competiția internă a PNL.

Contradicția născută de afirmația lui Ludovic Orban

„Da. Cu siguranță. Mă susține în această declarație. Răspunsul era la întrebarea dacă în congresul PNL se tranșează și funcția de premier. Nu știu ce voia să spună domnul Orban, eu vă spun că Congresul PNL este despre președintele PNL nu despre altceva. Eu n-am asistat la nicio discuție în BEX sau în altă parte, nu am văzut în statut, nici la Consiliul Național când s-a aprobat acest congres  nu a fost niciod discuție despre altceva”, spunea Florin Cîțu.

„Eu zic că alegerile din PNL, din ce-am văzut eu în statut, sunt despre președintele PNL, mai sunt și despre prim-vicepreședinți și despre întreaga conducere executivă. Nu am văzut nicăieri nimic nici de principii, nici undeva în statut cu asterisc să scrie ceva despre funcția de premier sau de alte funcții din Parlamentul României sau în altă parte”, mai afirma premierul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: