Totul despre Jocurile Olimpice! Câţi sportivi s-au înscris şi ce pregătiri s-au făcut pentru marele eveniment

Totul despre Jocurile Olimpice! Câţi sportivi s-au înscris şi ce pregătiri s-au făcut pentru marele eveniment

Jocurile Olimpice vor avea loc în Rusia, în perioada 7-23 februarie, iar România are o delegaţie de 24 de sportivi la SOCI. Vladimir Putin s-a asigurat că totul va fi perfect la eveniment, motiv pentru care costurile organizării s-au ridicat la 51 de miliarde de dolari.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia) va fi inaugurată oficial vineri 7 februarie, iar ceremonia de deschidere va avea loc la ora 18:00, ora României 20:00. Prezenţi vor fi şefi de stat şi de guvern din 44 de ţări.

Peste 3.000 de sportivi şi tot atâţia oficiali, din circa 90 de ţări, vor lua parte până pe 23 februarie la Jocuri, cele mai scumpe din istorie (37 miliarde de euro), potrivit Agerpres.

Cu excepţia primei ediţii din 1924 şi cea din 1960, România a fost prezentă la toate competiţiile Jocurilor Olimpice.  - În 1986, România a câştigat singura medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, care au avut loc la Grenoble (Franţa): echipajul de bob de două persoane, format din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe, a luat bronzul. - Preşedintele Comitetului Comitetului Olipic, Octavian Morariu, consideră că sunt slabe şanse ca România să vină acasă cu o meladie din această competiţie. "Realist vorbind, nu mă aştept la medalii, dar îmi doresc ca sportivii noştri să se întoarcă de la Soci cu sentimentul că s-au luptat bine şi că au dat maximum pentru cea mai bună performanţă posibilă. " -  a declarat Octavian Morariu, pentru Ring. Deşi nu se aşteaptă la premii, preşedintele COSR este mulţumit de  componenţa delegaţiei României la Soci. "În general, da, având în vedere statutul şi poziţia sporturilor de iarnă în România. Nu cred că am fi putut califica un număr semnificativ de sportivi în plus. Mă bucur însă să constat primele roade după FOTE Braşov 2013, în calificarea la JO a lui Iulian Pitea la doar 16 ani. Trebuie să continuăm acest efort." -  a mai spus acesta. La JO de la Soci, unde sunt aşteptaţi şi 13.000 de ziarişti, sportivii se vor întrece pentru 98 de seturi de medalii, cu 12 în plus faţă de JO de la Vancouver în 2010, la 15 discipline: biatlon, bob, combinată nordică, curling, hochei pe gheaţă, patinaj artistic, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, schi freestyle, short-track, skeleton, snowboard. Competiţiile vor fi găzduite de 11 baze sportive, Balşoi Ice Dome (hochei), Stadionul Olimpic Fişt (ceremoniile de deschidere şi închidere), Şaiba Arena (hochei), Ice Cube Curling Center (curling), Adler Arena Skating Center (patinaj viteză), Iceberg Skating Palace (patinaj viteză, short-track, patinaj artistic), Laura Biathlon & Ski Complex (biatlon, schi fond, combinată nordică), Rosa Hutor Extreme Park (schi freestyle, snowboard), Rosa Hutor Alpine Resort (schi alpin), RusSki Gorki Jumping Center (combinată nordică, sărituri cu schiurile), Sliding Center Sanki (bob, sanie, skeleton). Competiţia de la Soci are trei mascote, un urs polar, un leopard şi un iepure.

Ne puteți urmări și pe Google News

JO de la Soci vor atrage circa 3 miliarde de telespectatori din lumea întreagă, potrivit estimărilor organizatorilor, dar nu toate biletele de intrare şi-au găsit cumpărătorii până acum. Printre motive se găsesc ameninţările teroriste, preţurile foarte ridicate practicate de companiile aeriene care deservesc regiunea, precum şi cele propuse de hotelurile de lux, distanţele lungi dintre diferite situri, dar şi dificultăţile în obţinerea vizei. Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment multisportiv internațional care se desfășoară o dată la patru ani. După 1.500 de ani de întrerupere, în 1896, la Atena, au fost reluate Jocurile Olimpice. Reconstruirea acestui eveniment sportiv s-a datorat francezului Pierre de Coubertin. Un rol important în reînvierea Jocurilor Olimpice l-a jucat și Evanghelie Zappa. Numărul sportivilor participanți la Jocurile Olimpice a crescut de la 241 (din 14 țări) la Olimpiada din 1896 la 11.100 (din 202 țări) la Jocurile Olimpice de la Atena. Numărul participanților la Jocurile de iarnă este mult mai mic; la Olimpiada de iarnă din 2006, numărul sportivilor a fost de 2.633 din 80 de țări. Competitiile la Jocurile Olimpice de vara: tir cu arcul, badminton, baseball, baschet, box, canoe, ciclism, calarie, atletism, fotbal, gimnastica, handball, hochei pe iarba, judo, caiac, maraton, pentatlon, ping pong, vasle, tir, inot, tae kwando, tenis, triatlon, volei, polo pe apa, haltere, lupte libere si greco-romane. Competitiile la Jocurile Olimpice de iarna: hochei pe ghiata, patinaj artistic, patinaj viteza, bob, sanie, curling, ski si biathlon (ski si tir).

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Daniel Chițoiu a DEMISIONAT, Nicolăescu îi va lua locul. Antonescu: În cadrul unor "mutații mai largi", Chițoiu se va ocupa de partid | VIDEO
  • Sondaj CSCI. Românii l-ar prefera pe Victor Ponta lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale
  • ANTENA 3 a încasat o amendă de 50.000 de lei pentru linşajul din emisiunea lui Gâdea
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • MIRACOL. Un copil născut FĂRĂ SÂNGE trăieşte! Boala NU EXISTĂ nici în tratatele de medicină
  • Au un CORP perfect! SUNT invidiate de toate femeile şi dorite de toţi bărbaţii. Cum au reuşit performanţa asta | VIDEO & FOTO
  • FETIŢA despre care spun că VA TRĂI 105 ani. Pare imposibil, dar există o explicaţie perfect logică