Evenimentul Zilei > Social > Topul universităţilor celebre. Conduc americanii, asiaticii vin puternic din urmă. Turcia, în top, România, nu
Topul universităţilor celebre. Conduc americanii, asiaticii vin puternic din urmă. Turcia, în top, România, nu

Topul universităţilor celebre. Conduc americanii, asiaticii vin puternic din urmă. Turcia, în top, România, nu

Harvard şi Massachusetts Institute of Technology sunt în fruntea topului popularităţii realizat de publicaţia “Times Higher Education”.

Cambridge şi Oxford ocupă poziţii fruntaşe, însă celelalte universităţi britanice şi-au pierdut din popularitate. În schimb, instituţiile din Asia au câştigat încredere. Topul a fost realizat pe baza evaluărilor primite de la 17.000 de academicieni din toată lumea şi a urmărit să stabilească gradul de popularitate al instituţiilor de învăţământ superior.
Şcoala britanică pierde teren
Phil Baty, editor la Times Higher Education Magazine, spune că noua clasificare îi dezavantajează puternic pe britanici, universităţi faimoase, precum Imperial Collage London şi University Collage London, înregistrând un declin vizibil. “Reputaţia Marii Britanii, de casă a universităţilor remarcabile, a fost lovită”, a spus Phil Bathy, citat de BBC.
Turcia, spre coada clasamentului
Noile puteri în materie de educaţie se dovedesc a fi ţări precum China, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud. Rezultate remarcabile a înregistrat şi Suedia, care are în top trei universităţi. România nu are nicio universitate în topul universităţilor realizat de Times Higher Education Magazine, însă o prezenţă surprinzătoare este a “Middle East Technical University”, din Turcia, poziţionată pe unul din ultimele locuri ale topului.
În realizarea topului, s-au luat în considerare observaţii venite de la academicieni din: Statele Unite (44%), Europa (28%), Asia şi Orientul Mijlociu (25%).
Primele zece poziţii în topul universităţilor:
Locul 1:Harvard
Locul 2: MIT
Locul 3: Cambridge
Locul 4: Stanford
Locul 5: California, Berkeley
Locul 6: Oxford
Locul 7: Princeton
Locul 8: California, Los Angeles
Locul 9: Yale
Locul 10: California Institute of Technology
Vezi AICI topul integral al universităţilor
Sursa: www.bbc.co.uk

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: