Topul celor mai celebri avocați români. Unul dintre ei a fost condamnat abuziv

Topul celor mai celebri avocați români. Unul dintre ei a fost condamnat abuziv Sursa foto: Arhiva EVZ

Una dintre casele de avocatură din România au reușit să intre în topul firmelor de profil la nivel internațional. Tot aici regăsim și clasamentul celor mai celebri avocați români, unul dintre ei fiind condamnați abuziv.

Topul celor mai celebri avocați români. Unul dintre ei a fost condamnat

Potrivit organizației internaționale Legal 500, care urmărește activitatea firmelor de avocatură la nivel global, casa de avocatură Țucă, Zbârcea & Asociații ocupă poziția de lider în topul firmelor de acest gen.

Printre figurile eminente ale avocaturii românești se numără și Robert Roșu, avocatul condamnat în mod abuziv și ilegal de către statul român.

În conformitate cu clasamentul, firma românească se situează pe locul 12 în categoria de top, Band 1, care evaluează activitățile din diverse domenii precum: Drept financiar-bancar, Litigii și arbitraje, Dreptul muncii, Energie și resurse naturale, Dreptul concurenței, Proprietate intelectuală, PPP și achiziții publice, alături de alte câteva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este avocatul român condamnat abuziv

De asemenea, trei dintre avocații parteneri ai Țuca Zbârcea & Asociații, respectiv Robert Roșu, Răzvan Gheorghiu-Testa și Cătălin Băiculescu, sunt recunoscuți pentru apartenența lor la elită, fiind incluși în "Hall of Fame" al avocaților de vârf în profesie.

Conform retetesivedete.ro, avocatul Robert Roșu a fost arestat și apoi condamnat în mod ilegal și abuziv în dosarul "Ferma Băneasa", în care Prințul Paul, împreună cu mai mulți oameni de afaceri români și israelieni, au încercat să obțină retrocedarea proprietății care a aparținut bunicului Prințului, regele Carol al II-lea.

În cadrul acestui dosar, Robert Roșu a fost condamnat în mod abuziv și ilegal de către statul român la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, doar pentru că își desfășura activitatea de avocat. Această sentință a generat proteste și manifestații atât în țară, cât și la nivel internațional, din partea barourilor europene.

În cele din urmă, sub presiunea presei și a barourilor, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința. Justiția a hotărât că avocatul Robert Roșu ar trebui să primească despăgubiri în valoare de 670 de mii de euro pentru perioada petrecută în închisoare.

Justiția menține daunele în cazul avocatului Robert Roșu

Avocatul Robert Roșu Sursa foto: EVZ

Peste 40 de avocați români, recunoscuți la nivel internațional

Mai mult de 40 de avocați și consultanți fiscali de la Țuca Zbârcea & Asociații și Țuca Zbârcea & Asociații Tax au fost recunoscuți ca fiind „Leading Individuals”, „Next Generation Partners” și „Rising Stars”, sau au fost menționați în cadrul editorialului analiștilor Legal 500 pentru contribuția lor semnificativă în cadrul echipelor („Other Key Lawyers”).

Pentru mai mulți clienți ai Țuca Zbârcea & Asociații, care au fost intervievați de către Legal 500, „sfaturile primite au fost întotdeauna precise și impecabile,” echipa fiind alcătuită din „profesioniști dedicați, strategi abili, cu excelente abilități de comunicare atât în scris, cât și oral, determinați să obțină rezultatul dorit și întotdeauna dornici să se perfecționeze continuu”.