Evenimentul Zilei > Economie > Top 5 mașini de familie
Top 5 mașini de familie

Top 5 mașini de familie

Un automobil bun de familie trebuie să fie sigur, rapid, încăpător și fiabil. În plus, nu trebuie să te coste o avere și să fie ușor de întreținut

Pe vremuri, o mașină din clasa compactă era considerată prea mică pentru o familie formată din patru persoane. Acum, un automobil din această clasă este mai mare, mai sigur și mai rapid decât unul de clasă medie din anii ,90. Publicația britanică carbuyer.co.uk face un top al celor mai interesante mașini de familie. Prețurile sunt pentru autoturismele noi, dar sunt orientative și pot diferi foarte mult, în funcție de ofertele dealerilor.

Seat Leon împarte multe componente cu Volkswagen Golf, așa că are multe calități. Este bine construit, ușor de condus și mai ieftin decât fratele lui. Modelul de bază, cu motor de 1,2 litri și 85 CP, poate costa în jur de 13.000 de euro și are un consum mediu de 5,2 litri/100 km.


FOTO: Hyundai i30Hyundai i30 oferă pasagerilor un interior silențios și confortabil, iar prețul de circa 13.000 de euro este atractiv pentru un brand renumit pentru fiabilitatea sa. Motorul de bază este de 1,4 litri, benzină, 100 CP, consum estimativ 5 litri/100 km.

Volkswagen Golf este perceput, în continuare, ca un lider al acestui segment. Are o reputație extrem de solidă, formată încă din anii ’80, de pe vremea primelor modele. Se vinde încă foarte bine și este, probabil, cea mai populară mașină compactă din lume. Poate fi cumpărat și cu 15.000 de euro, motorul de bază fiind și cel prezent pe Skoda Octavia și Seat Leon.


FOTO: Volkswagen Golf Skoda Octavia este ceva mai scumpă, circa 15.000 de euro, dar este o mașină mai mare, cu un portbagaj mai spațios, care îți oferă mai multe opțiuni când pleci în vacanță. Motorul de bază este la fel ca acela de la Leon.


FOTO: Skoda OctaviaKia Cee’d împarte multe componente cu Hyundai i30, dar oferă o garanție de șapte ani, în loc de cinci. Prețurile și motorizările sunt asemănătoare.


FOTO: Kia Cee’dPentru cei mai pretențioși, clasa compactă premium are câteva opțiuni interesante. Pentru puțin peste 20.000 de euro, puteți găsi la dealerii germani un Audi A3, Mercedes-Benz Clasa A sau BMW Seria 1 cu zero kilometri. Cei care doresc un SUV de oraș pot achiziționa un Nissan Juke sau Skoda Yeti cu circa 15.000 de euro.