TOP 300 CAPITAL. Cine a intrat în cercul select al celor mai bogaţi români

TOP 300 CAPITAL. Cine a intrat în cercul select al celor mai bogaţi români

Criza financiară începută în 2008 cerne afacerile, dar şi reaşează clasamentele bogăţiei. Chiar dacă într-o perioadă de recul economic cei mai mulţi oameni de afaceri sunt perdanţi, există totuşi şi câştigători

Una dintre cele mai spectaculoase noi intrări din Top 300 - Capital 2012 este cea a lui Vladimir Cohn, cunoscut mai degrabă ca acţionar şi unul dintre şefii clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Vladimir Cohn este supra- numit şi "regele cartonului" sau "milionarul de carton". Denumirile nu sunt peiorative, dimpotrivă, se bazează pe afacerile la care Cohn este acţionar din industria cartonului, prin companiile Romcarton (Bucureşti), Ambro (Suceava) sau EcoPaper (fostul Celohart din Zărneşti) şi prin care este unul dintre cei mari producători de hârtie din România.

  • S-a lansat TOP 300 Capital - cei mai bogaţi români. Milionarii care au pierdut cei mai mulţi bani anul trecut

EcoPaper, care a preluat prin Celohart întregul patrimoniu al Combinatului de Celuloză şi Hârtie Zărneşti, înfiinţat în 1852, a încheiat anul trecut cu afaceri de 27,3 milioane euro şi un profit de trei milioane euro, Romcarton cu o cifră de afaceri de 27,1 milioane euro şi un câştig de 0,5 milioane euro, iar Ambro cu 38,1 milioane euro şi profit de 2,18 m i l i oa n e euro. Acţionarul dinamovist mai are afaceri şi în domeniul serviciilor prin Romconsulting, societate care a finalizat anul trecut cu afaceri de 1,7 milioane euro şi un profit minimal de 68.000 euro.

  • TOP 300 CAPITAL. Milionara care face terapie prin artă

S-au repliat şi au reuşit La capitolul noi intrări în Top 300 găsim însă mai ales reveniri, business-uri care după un recul puternic în 2008 sau 2009, au învăţat repede lecţiile crizei şi şi-au reluat creşterile după o perioadă de restructurare puternică. Alţii, au crescut odată cu piaţa în care activează. Este şi cazul fraţilor Szasz, Orlando şi Roland, din Târgu Mureş, care au ajuns în 2011 la o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane de euro. Fraţii Szasz deţin firma Renania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa echipamentelor Un milionar mai aparte Un loc aparte la capitolul intrări în top îl ocupă profesorul Ioan Mânzatu, fostul candidat la preşedenţia României, fizicianul care s-a îmbogăţit din ...cercetare. Cea mai importantă societate a lui este Biotehnos, firmă al cărei principal obiect de activitate este cercetarea fundamentală şi aplicată în vederea realizării de produse farmaceutice şi cosmetice bazate în mod exclusiv pe principii active naturale. Profitul companiei, care are 140 de angajaţi, a crescut cu 33% în 2011, ajungând la 9,9 milioane de euro. Soţia sa, Liliana este acţionara majoritară a companiei, cu 51, 08%, iar Ioan Mânzatu deţine 36,48% din acţiuni. Mai multe detalii despre milionarii care şi-au diminuat averea citiţi în TOP 300 Capital - cei mai bogaţi români, disponibil de luni, 29 octombrie, la toate chioşchiurile de ziare. CITIŢI ŞI:

  • S-a lansat TOP 300 Capital. Află cine sunt cei mai bogaţi români! MILIONARII ROMÂNIEI AU SĂRĂCIT cu aproape trei miliarde de euro în 2012
  • TOP 300 CAPITAL: Ei fac jocurile! Clasamentul investitorilor din fotbal
  • Banii se fac în familie. Poveştile fraţilor din Top 300 Capital 2012
  • TOP 300 Capital. Cine este CEL MAI BOGAT ROMÂN în 2012?
  • Top 300 Capital. Ediţia 2012. Miliardarii care au devenit milionari