Top 100 Manageri. Adina Nanu, Auchan România: „Am construit acest proiect uman bazat pe o cultură a emoției”

Top 100 Manageri. Adina Nanu, Auchan România: „Am construit acest proiect uman bazat pe o cultură a emoției”

De 18 ani, Auchan România lucrează pentru a construi un mediu de lucru incluziv. Cu oportunități de dezvoltare modelate în funcție de nevoile și abilitățile fiecărui angajat. Adina Nanu, Director Resurse Umane și Transformare Auchan România, s-a aflat printre câștigătorii din cadrul Galei Capital Excelență în Management 2024.

Adina Nanu, Director Resurse Umane și Transformare Auchan România, a fost premiată în cadrul ediției 2024 a Galei Capital Excelență în Management. Distincția a fost oferită pentru reușitele și proiectele care au contribuit la realizarea unui mediu incluziv în cadrul companiei.

„Premiul este o recunoaștere a mediului incluziv pe care noi îl avem. Ne-am gândit să trecem de la vorbe la fapte și atunci am construit acest proiect uman bazat pe o cultură a emoției în care au venit și au participat peste 7.200 de colegi. Practic, noi putem să ne imaginăm orice într-o strategie, într-o prezentare PowerPoint. Atunci când oamenii simt și ne certifică că lucrurile se întâmplă, așa cum ni le imaginăm împreună, este practic confirmarea că facem ceea ce trebuie pentru ei.

Noi am plecat cu proiectul nostru de la o foaie albă de hârtie și fiecare a avut ocazia de a exprima ceea ce își dorește să simtă în companie. Mai exact, cum dorește să se simtă în fiecare zi când vine la serviciu. Cu o rată de angajament și satisfacție de 92 %, cred că putem spune că suntem mai aproape de a fi reușit” a declarat Adina Nanu, în cadrul Galei Capital Excelență în Management.

Ne puteți urmări și pe Google News

Companie centrată pe angajați

Auchan România este o companie centrată pe angajat. Astfel, au fost dezvoltate multiple proiecte de HR. Unul dintre cele mai importante este „Proiectul Uman”, care oferă un spațiu liber în care angajații își pot exprima dorințele, nevoile și îngrijorările.

„Anul trecut, Proiectul Uman a fost inclus și în certificarea TOP Employers Institute Olanda, în categoria Employee Listening. Ca fiind o pârghie importantă de engagement pentru modul de ascultare al angajaților, cu rezultate ce au depășit toate companiile partenere. Auchan a obținut cel mai mare scor dintre toate cele 2.500 de companii analizate din întreaga lume și din multiple industrii: 88,9%, comparativ cu benchmark-ul pieței: 82%” a spus Adina Nanu pentru Revista Capital.

Centru de evaluare și dezvoltare

În 2024, la nivel de HR, compania are în plan continuarea dezvoltării la nivelul proiectelor implementate. În acest sens, se continuă investițiile pentru adaptarea la noile tendințe.

„AUCHAN REFRESH - centrul de evaluare și dezvoltare - este un proiect de durată. Focalizat pe transformarea meseriilor noastre, pornind de la analiza nevoii pentru viitor. Meseriile din retail se transformă. Iar noi trebuie să ne asigurăm că avem capacitatea să asimilăm și să integrăm toate aceste transformări. În egală măsură, ne asigurăm că grilele salariale și oferta de beneficii sunt corecte. Iar analizele privind competitivitatea externă și echitatea internă reprezintă o preocupare constantă” a explicat Adina Nanu.

Capital Top 100 Manageri

În cadrul Galei Capital Excelență în Management a avut loc și lansarea „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024. Proiectul reunește manageri din sectorul privat și public cu rezultate și performanțe remarcabile obținute pe parcursul anului trecut. „Capital Top 100 Manageri“ Ediția 2024 este disponibil la toate punctele de difuzare a presei, dar și online, pe site-ul edituradecarte.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, PHILIP MORRIS ROMÂNIA, CATENA, APOLODOR, ALEXANDRION GROUP, REWIRE INTERIOR DESIGN ȘI GALERIA ROMANĂ.

Parteneri media: www.evz.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro

Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.