Evenimentul Zilei > Politica > Tomac reacție dură la adresa USR București: „au votat cu ochii «larg închiși» oamenii lui Ponta și Ciolacu”
Tomac reacție dură la adresa USR București: „au votat cu ochii «larg închiși» oamenii lui Ponta și Ciolacu”

Tomac reacție dură la adresa USR București: „au votat cu ochii «larg închiși» oamenii lui Ponta și Ciolacu”

Liderul PMP, Eugen Tomac, respinge acuzațiile reprezentanților USR, conform cărora partidul său ar fi avut anumite înțelegeri cu PSD, la primăriile din București.

Europarlamentarul Eugen Tomac îl acuză pe deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București, de ipocrizie în legătură cu excluderea PMP de la negocierile pentru desemnarea candidaților comuni la București.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Tomac a arătat că, în urmă cu câteva luni, Claudiu Năsui se pronunța în favoarea candidaturii lui Vlad Voiculescu (PLUS) la Primăria Capitalei pe motiv că susținerea lui Nicușor Dan ar da naștere la o serie de probleme în USR.

„În urmă cu câteva luni, la o întâlnire solicitată de el, Claudiu Năsui susținea că o eventuală susținere din partea USR pentru Nicușor Dan ar reprezenta o adevarată problemă, întrucât partidul își dorea să-l susțină mai mult pe Vlad Voiculescu pentru această poziție”, a arătat liderul PMP în postarea sa, după care a continuat:

„Acum Năsui, în mod absolut cinic, intervine public în sens contrar, invocând că ei nu și-au dorit ca PMP să fie implicat într-un proiect comun deoarece unii colegi din partidul nostru nu au votat întotdeauna împotrivă la București”.

Eugen Tomac a arătat că realitatea arată altfel decât o prezintă liderul USR București precizând că mai mulți consilieri ai USR au bătut palma cu PSD, iar nu dintre cei ai PMP. În plus, mai spune Eugen Tomac parlamentarii USR au votat în favoarea candidaților propuși de PSD la conducerea Curții de Conturi și ai CNCD.

„Două lucruri uită să spună, însă, distinsul domn Năsui. 1. Unii consilieri locali USR chiar au plecat la PSD – da, la PSD Bucuresti, «ciuma roșie» – ceea ce la noi nu s-a întâmplat. 2. De ce domnul Năsui și colegii săi parlamentari au votat pentru candidații propuși de PSD în fruntea Curții Conturi și a CNCD? Oare acesta este un compromis acceptabil?”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

El a concluzionat subliniind că PMP a votat, în Parlament, împotriva tuturor candidaților propuși de PSD pentru ocuparea unor funcții, spre deosebire de celelalte partide.

„Amintesc că PMP a fost SINGURUL partid care a votat împotriva tuturor candidaților PSD, votați în urmă cu o lună în Parlamentul României, în timp ce USR și celelalte partide au votat cu ochii «larg închiși» toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta”, a încheiat Eugen Tomac.