Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Tomac: „Ce a făcut ieri Jandarmeria arată cât de nepregătită este administraţia românească”
Eugen Tomac: „Ce a făcut ieri Jandarmeria arată cât de nepregătită este administraţia românească”

Eugen Tomac: „Ce a făcut ieri Jandarmeria arată cât de nepregătită este administraţia românească”

Acţiunile Jandarmeriei de la mitingul unioniştilor de sâmbătă arată cât de nepregătită este administraţia românească să gestioneze crize mici, consideră preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

"Ce a făcut ieri Jandarmeria, bruscând nişte oameni pentru că promovau un mesaj atât de important, arată cât de nepregătită este administraţia românească să gestioneze crize mici, care pot provoca multă dezamăgire şi indignare. Guvernul nu poate ignoră incidentul şi trebuie să dea un semnal clar pentru a clarifica situaţia. În caz contrar, revenim la discursul lui Iliescu, prin care nu ne pronunţăm pe tema Basarabiei pentru că se supără Moscova sau influenţăm alegerile de la Chişinău, care oricum sunt, din neferice, compromise'', a scris Tomac pe Facebook.

El a susţinut că ''lozincile precum că tinerii unionişti ar fi manipulaţi politic nu au niciun fundament''. ''Nimeni nu opreşte partidele politice să aibă o poziţie corectă faţă de propriul popor în ceea ce priveşte unirea celor două state româneşti'', a conchis Tomac.

Liderii unioniştilor au anunţat că se vor întâlni, duminică, cu reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL), Partidului Mişcarea Populară (PMP), Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România(ALDE), dar şi ai Uniunii Salvaţi România (USR). Manifestanţii care au ridicat baricada la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti este duminică, ora 14:00.