Tom Cruise, un fel de "Iisus"

Tom Cruise, un fel de "Iisus"

Actorul american este echivalentul lui "Iisus" in biserica scientologica, conform liderilor acestui cult care l-au ales pe starul din "Ultimul Samurai" pentru a propovadui scientologia in lume, informeaza thesun.co.uk.

Tom Cruise (44 de ani) s-a alaturat bisericii scientologice in anii '80. Liderul bisericii, David Miscavige, crede ca, in viitor, Cruise va fi venerat asa cum a fost Iisus, pentru munca sa depusa pentru raspandirea acestei religii.

O sursa apropiata actorului, care a devenit unul dintre membrii de top ai acestui cult, a declarat: "Lui Tom i s-a spus ca este Iisus al scientologiei. Ca si Christos el a fost criticat pentru parerile lui. Dar generatiile viitoare isi vor da seama ca a avut dreptate".

Cultul scientologic este considerat o secta in mai multe tari europene unde a facut si subiectul unor condamnari judiciare.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost fondat in Statele Unite, in 1954, de scriitorul SF Lafayette Ron Hubbard (1911-1986) care a pretins ca oamenii poarta in ei urme ale unei vechi civilizatii extraterestre. Scientologia a obtinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, pe de o parte, cultul are statut de inteprindere comerciala.

Scientologia doreste crearea unei "civilizatii fara nebuni, criminali si razboaie" si respinge psihiatria.

Cultul are milioane de adepti pe care prefera sa-i recruteze din cercurile sociale influente. Adeptii trebuie sa doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.