Editura Evenimentul si Capital

VEȘTI EXCELENTE pentru STUDENȚI. Va fi DEPUS un PROIECT de LEGE care îi va face să scoată mai PUȚINI bani din BUZUNAR. Breaking news

Autor: | | 1 Comentarii | 2455 Vizualizari

Conform unui comunicat de presă remis de către Tineretul Național Liberal (TNL), organizație specială a PNL, deputatul Mara Mareș anunță că urmează se depună un proiect de lege care îi vizează în mod special pe studenți. „Depun un proiect de lege prin care studenții pe locurile “cu plată” să aibă aceeași taxă din primul până în ultimul an de facultate. Inițiativa aparține Tineretului Național Liberal”.

„La ora actuală, valoarea taxelor pentru un student aflat pe locurile ”cu plată” poate varia de la an la an. De exemplu, dacă un student începe facultatea cu o taxă de 2500 de lei în anul I, taxa acestuia poate să ajungă, gradual, chiar și la 4000 de lei în ultimul an de facultate. De aceea, pornind și de la exemplele altor state europene, voi iniția un proiect de lege prin care taxele de studiu să rămână la aceleași valoare pe tot parcursul facultății. Dorim ca un student care parcurge un ciclu de studii fără întreruperi să știe încă din anul I că, timp de 4 ani, va trebui să plătească aceeași taxă de studiu. De exemplu, dacă pentru anul I un student aflat pe locurile “cu plată’ plătește o taxă de 3.000 de lei, atunci ne dorim ca în anul III sau IV, în cazul său, valoarea taxei de studiu să fie tot de 3.000 de lei”.

Mara Mareș a anunțat și că va iniția o petiție online pentru cei care doresc să-și anunțe sprijinul pentru inițiativă legislativă:

„Este un proiect de lege realizat de Tineretul Național Liberal, de membrii organizației și pe care îl voi depune eu în Parlament, în calitate de președinte al TNL. Avantajele sunt numeroase. În primul rând, inițiativa va permite o mai bună planificare a finanțelor studentului și, după caz, ale familiei acestuia. În al doilea rând, inițiativa va preveni cazurile în care, ulterior creșterii taxelor, studenții și-ar putea abandona studiile din motive financiare. În plus, stabilirea taxelor pentru întregul ciclu de studii va genera stabilitatea necesară apariției și dezvoltării unor intrumente juridico-financiare necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu studiile, așa cum se practică în statele civilizate. Sper că voi obține sprijinul tuturor colegilor din Parlament pentru adoptarea acestui proiect legislativ și de asemenea, voi lansa o petiție online pentru toți cei care doresc să susțină această inițiativă”.

Elena Udrea a ramas SINGURA in Costa Rica! Cum a fost surprins iubitul ei, in Romania FOTO

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI