În cadrul reuniunii, TNL a adoptat o primă rezoluţie politică – „România altfel, prin noi înşine”. Potrivit unui comunicat remis redacţiei, „Obiectivul central al rezoluţiei este de a-i determina pe tineri să nu se alăture în efortul nostru de a facilita dezvoltarea României. În prima sută de ani de istorie, liberalii au fost cei care au unit, demoratizat şi modernizat România. Istoria noastră ne onorează, dar ne şi obligă ca, pentru următoarea sută de ani, să facem din ţara noastra un stat dezvoltat unitar şi echilibrat, o democraţie constituţională modernă în care proprietatea privată, libera iniţiativă şi mediul de afaceri să fie principalii piloni ai prosperităţii”.

Totodată, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum semnat de tinerii liberali, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, „în condiţiile în care deciziile aberante ale Guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct”.

„Prin memorandumul pe care îl vom depune la Guvern, avertizăm că una dintre consecinţele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajaţi, majoritatea dintre aceştia tineri. De anul viitor, toţi cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micşorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuţiilor la nivelul costului total actual”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

„Cu privire la Justiţie, TNL este categoric împotriva oricăror modificări, respinse şi de către sistemul judiciar, precum şi împotriva dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului de modificare a legilor Justiţiei. Urgenţa nu poate fi justificată atât timp cât, deşi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vorbeşte despre acest pachet legislativ de luni de zile, nu a avut curajul să-l înainteze ca proiect de lege al Guvernului”, se mai arată în comunicatul TNL.