Pe raza Sectorului 3 se află un număr de șase blocuri care au fost reabilitate prin intermediul convențiilor încheiate cu ANL, în prezent, locuințele fiind repartizate tinerilor în vederea închirierii. Apartamentele sunt situate în următoarele locații: Șoseaua Gării Cățelu nr. 170B-Cămin 3; Șoseaua Gării Cățelu nr. 170B – Cămin 4; Aleea Cioplea nr. 4; Aleea Cioplea nr. 3-5 (două cămine); Strada Alexander Von Humboldt nr. 3. În vederea vânzării efective a acestor locuințe, a fost elaborat un Regulament de vânzare a locuințelor ANL, precum și contractul de vânzare-cumpărare cu plata integrală.

Rămâneți conectați la Premium.evz.ro. În cursul dimineții veți mai putea citi:

—- ++++

Potrivit proiectului de hotărâre nr.59520 din 15.07.2016, vânzarea locuințelor ANL se realizează la solicitarea persoanelor fizice care sunt titulare a contractului de închiriere după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către același titular.

Valoarea de vânzare a locuințelor realizate de către ANL prin Programul de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii se calculează de către autoritîțile administrației publice locale și reprezină valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafața construită efectiv, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcțiune a locuinței până la data vânzării acesteia.

Prețul locuinței se poate achita integral, la data încheierii contractului de vânzare, din surse proprii sau din credite contractate de beneficiar de la instituții finanicare autorizate, în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în Cartea Funciară. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de vânzare a locuințelor ANL este în dezbatere publică, urmând a fi supus pentru aprobare Consiliului Local Sector 3.