Aplicaţia de dating a dezvăluit o nouă componentă, dedicată exclusiv studenţilor. Aceasta se numeşte Tinder U şi poate fi accesată doar de către persoane înscrise în acest serviciu folosind o adresă de e-mail cu extensie .edu, care este oferită de universităţile din Statele Unite şi alte câteva ţări exclusiv de către unităţi de învăţământ superior, scrie Unimedia.info. Întrucât publicul care foloseşte aplicatia este oricum destul de tânăr, această nouă componentă ar putea fi apreciată, întrucât pune studenţii doar în contact cu alţi studenţi.

Tinder U nu funcţionează diferit faţă de aplicaţia principală. De fapt, pentru a accesa funcţionalitatea, trebuie să te autentifici în vechea aplicaţie cu noua adresă de e-mail de la şcoală. Astfel, ai acces la toate funcţiile Tinder precum posibilitatea de a vedea profilele altor utilizatori din zonă, posibilitatea de a da super likes (serviciu plătit) şi posibilitatea de a comunica cu utilizatorii cu care ai fost conectat.

Primii utilizatori care vor avea acces la sunt cei care folosesc sistemul de operare iOS de la Apple, urmând ca utilizatorii de Android să primească această funcţionalitate într-o actualizare care va veni mai târziu. Aplicatia are peste 50 de milioane de utilizatori la nivel mondial, 3,8 milioane dintre aceştia fiind plătitori de servicii premium.