Evenimentul Zilei > International > OUG provoacă ÎNGRIJORĂRI la VÂRFUL EUROPEI. Timmermans, scrisoare EXPLOZIVĂ către Dăncilă
OUG provoacă ÎNGRIJORĂRI la VÂRFUL EUROPEI. Timmermans, scrisoare EXPLOZIVĂ către Dăncilă

OUG provoacă ÎNGRIJORĂRI la VÂRFUL EUROPEI. Timmermans, scrisoare EXPLOZIVĂ către Dăncilă

Joi, 24 ianuarie, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanţă de urgenţă care să introducă recursul în anulare. Timmermans şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.

„Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni într-o scrisoare primului-ministru trimisă la 24 ianuarie”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, ca răspuns la o solicitare Mediafax.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană monitorizează „îndeaproape” dezabaterea din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind apelurile extraordinare pentru cauze penale în urma celor hotărâri recente ale Curţii Constituţionale.

„Comisia a luat act deja de prima hotărâre – completul de cinci judecători (8 noiembrie) – în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM). Vă reamintesc că preşedintele Juncker a fost clar în problema unei eventuale amnistii în timpul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum a spus Comisia în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice paşi înapoi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.