Editura Evenimentul si Capital

Timișoara și Novi Sad, partenere pentru 2021 - Capitale Europene ale Culturii

Autor: | | 0 Comentarii | 158 Vizualizari

Reprezentanții orașelor Timișoara și Novi Sad, Capitalele Culturale Europene ale Culturii în 2021 au semnat, marți, în orașul de pe Bega, un protocol de colaborare care are în vedere realizarea de evenimente comune și susținere reciprocă.

”Timișoara și Novi Sad sunt înfrățite din 2005, iar în dosarele de candidatură ale celor două orașe pentru a deveni Capitale Culturale Europene în 2021 au fost menționate aceste colaborări între Banat și Voivodina. Cooperarea între cele două regiuni va fi realizată prin colaborări de bune practici, conlucrarea cu organizații din cultură și educație, încurajarea schimbului de artiști, organizarea de seminare, traininguri dar și lansarea unor anunțuri de proiecte culturale care vor putea fi finanțate și promovate în comun”, transmit reprezentanții Asociației Timișoara 2021.

În cursul acestui an, prin programul ”Encounters” realizat cu sprijinul fundației Art Encounters artiști din Timișoara și Novi Sad vor face schimb de experiență, producând și expunând în cele două orașe partenere. Pentru anii următori sunt în pregătire și alte evenimente realizate în colaborare: ”Moving Firecplaces/Cămine în Mișcare” – care va deschide o poartă între românii și sârbi aflați de o parte și de alta a graniței, sau proiectul ”Argonauții”, un proiect în colaborare cu Novi Sad și cu orașul grecesc Elefsina (a treia Capitală Europeană a Culturii în 2021) care va aduce spectacole pe Dunăre și Bega, atrăgând atenția asupra problemelor mediului înconjurător. Un alt proiect important va fi ”autobuzul cultural” prin care se vor facilita schimburi între cele două orașe, astfel încât turiștii să poată vizita la sfârșit de săptămână și Novi Sad și Timișoara și să participe la evenimentele culturale.

”Timișoara și Novi Sad vor avea împreună o ofertă culturală complexă, se vor completa reciproc. Este extrem de important să existe astfel de colaborări, atât intracomunitare, pe plan local, dar și internaționale, cu instituții europene și cu alte orașe partenere. Relația cu Novi Sad e oarecum firească, datorită istoriei comune, a culturii comune, și ne bucurăm să fim împreună în această experiență, de a face din orașele noastre Capitale Europene ale Culturii și de a participa la transformarea lor pe termen lung, nu doar cultural, ci și social, economic, din punct de vedere al turismului. Acest parteneriat interconectează cele două orașe, făcându-le mai puternice.” – a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaței Timișoara 2021 Capitală Europană a Culturii.

Având în vedere că între Timișoara și Novi Sad sunt doar 150 de km, cei interesați se vor putea deplasa cu ușurință pentru a asista la evenimente, între cele două orașe fiind doar două ore distanță pe cale rutieră.

Cine este, de fapt, nevasta lui Dan Barna. Suma IMENSA pe care o castiga sotia liderului USR pe luna. Ce legatura are cu Viorica Dancila

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI