Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara se bate în FLOTĂRI pentru titlul de Capitală Culturală Europeană
Timișoara se bate în FLOTĂRI pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Timișoara se bate în FLOTĂRI pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Campanie inedită pentru promovarea candidaturii Timișoarei la titlul de capitală Culturală European în 20121. Timișorenii sunt invitați să facă flotări.

O campanie cu efort pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii: 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat. Tu câte faci?  – așa a fst lansată, luni, campania Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Campania 21 de flotări pentru Timișoara 2021 – oraș candidat se va desfășura în perioada 31 august – 19 septembrie 2015 și își propune să încurajează dedicarea, creativitatea și competiția în spiritul fair play-ului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Pe durata a 21 de zile, pe pagina de Facebook a Asociației va fi postat zilnic un video realizat de echipa Timișoara 2021 în care membri ai comunității locale, de la cetățeni la artiști, muzicieni, jurnaliști, elevi, producători, bicicliști sau skateri au făcut 21 de flotări pentru a susține candidatura orașului nostru.

“Candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces prin care ne propunem să schimbăm imaginea orașului nostru și în percepția locuitorilor săi, nu doar în Europa. Este vorba despre o competiție, iar noi, ca timișoreni, trebuie să susținem candidatura, să demonstrăm că ne dorim acest titlu și să depunem, fiecare, un mic efort pentru a câștiga titlul. De ce nu prin realizarea a 21 de flotări sau 21 de genoflexiuni pentru Timișoara anului 2021? Asemenea mișcări sunt benefice procesului prin care trecem, pot fi considerate partea amuzantă, de descrețire a frunților, dar fără a uita cât de mare este efortul pe care trebuie să îl depunem împreună, ca locuitori ai orașului, pentru câștigarea titlului”, arată Simona Neumann, directorul executiv al Asociației.

Campania încurajează cetățenii Timișoarei să susțină candidatura prin depunerea unui minim efort fizic, și să posteze pe popriile pagini de social media un scurt video cu ei realizând cele 21 de flotări, folosind hashtagul #21pushups. Pentru că efortul fizic care trebuie depus nu este tocmai ușor, pentru cei care nu pot realiza flotările există ca variantă alternativă realizarea a 21 de genoflexiuni. ( Sursa foto: popshugar.com)