Timişoara, capitala teatrului

Timişoara, capitala teatrului

Douăzeci şi cinci de spectacole şi şase concerte, aşa se prezintă, pe scurt, a XIV-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, cel mai aşteptat eveniment teatral din ţară, organizat între 4-12 octombrie de Teatrul Naţional Timişoara.

Cu accent pe textul contemporan de teatru, ediţia 2008 e un protest urban în paşi de dans, aruncă o privire în mintea lui Cioran, bătrân lovit de Alzheimer care bâjbâie după propriile amintiri printr-o mansardă pariziană, sau un oraş fără îngeri sunt doar câteva dintre suprizele care îi aşteaptă pe timişorenii iubitori de teatru în acest sfârşit de săptămână. 

Mâine seară, cunoscutul dansator şi coregraf Răzvan Mazilu se revoltă împotrivă absurdului lumii contemporane cu spectacolul „Urban Kiss”, care a avut anul acesta o reprezentaţie şi la Jocurile Olimpice de la Beijing. În aceeaşi zi, de la ora 21, pe scena Sălii 2 a Naţionalului timişorean, se joacă „Mansarda la Paris cu vedere spre moarte” (text de Matei Vişniec).

Duminică la 11 istoria Naţionalului se prezintă între coperţile cărţii semnate de Mariana Voicu, consultant artistic al teatrului. Duminică seară, de la oră 17, la Sală Studio a Teatrului Csiky Gergely, secţiunea Concurs a festivalului aduce o reprezentantie a Teatrului Act, „Amalia respiră adânc”, o piesă semnată de Alina Neleaga. T

Ne puteți urmări și pe Google News

ot din concurs va face parte şi spectacolul programat pentru ora 19 la Sală Teatrului Naţional: „Nevasta lui Hans sau Ce să caute un înger în oraşul acesta”,  dramatizarea ieşenilor pe versurile lui Nichita Danilov. De la ora 21, la Clubul Porto Arte au acces doar iubitorii Thaliei trecuţi de 18 ani, la piesa „Chat”, înscrisă şi ea în concurs de teatrul asociaţiei „PiatrArt” din  Piatră Neamţ. Săptămâna viitoare regalul artistic continuă cu ateliere, piese de teatru şi concerte.