Paleologu și-a anunțat simpatizanții și susținătorii, pe pagina sa de Facebook, că își va anula evenimentele electorale programate la sfârșitul săptămânii pentru a putea fi prezent la înmormântarea prietenului său Radu Miclescu, unul dintre ultimii artistocrați veritabili ai României.

Plin de suferință, la finalul postării, candidatul PMP i-a rugat umil pe potențialii săi votanți să îi înțeleagă decizia.

„Cu regret îmi anunț simpatizanții și susținătorii din Reșița, Drobeta și Târgu Jiu că anulez evenimentele din acest sfîrșit de săptămînă, deoarece voi merge la înmormîntarea prietenului meu drag Radu Miclescu la Călinești, în județul Botoșani. Îi rog să mă înțeleagă”, a postat îndurerat, pe Facebook, Theodor Paleologu.

Radu Miclescu face parte dintr-un neam de boieri moldoveni atestat documentar încă din anul 1436. De-a lungul istoriei Țărilor Române și ulterior a României, familia Miclescu a oferit mulți înalți dregători, avocați, oameni politici cu greutate sau mitropoliți.

Radu Miclescu a fost una dintre numerosele victime ale represiunii regimului comunist din România. Când avea 17 ani a fost aruncat în închisoare, unde și-a petrecut pe nedrept doi ani din viață, până când a reușit să fugă în Germania, unde a trăit 30 de ani. În perioada încarcerării, mama sa, Magda Miclescu, a fost amenințată că dacă nu va colabora cu regimul comunist, își va pierde copilul, ceea ce a determinat-o să își pună capăt zilelor.

După Revoluție, Radu Miclescu s-a întors în România și și-a revendicat conacul de la Călinești, care reprezintă moștenirea sa de drept din partea nobilei sale familii. Datorită renovărilor pe care le-a făcut, conacul arată ca o adevărată bijuterie a istoriei.