Evenimentul Zilei > Sport > The Fast and the Furious, varianta made in Romania. Sunt detalii de ultimă oră!
The Fast and the Furious, varianta made in Romania. Sunt detalii de ultimă oră!

The Fast and the Furious, varianta made in Romania. Sunt detalii de ultimă oră!

Înaintea finalei Campionatului Național de Drift, care se va desfășura între 26 şi 27 septembrie pe Transalpina, organizatorii au pregătit fanilor o surpriză.

Finala e programată pe cel mai înalt punct rutier al României, Pasul Urdele, dar până atunci, fanii și pasionaţii de jocuri vor avea ocazia să testeze chiar acest traseul.

Despre proiectul pus în scenă de RoDrift și care se va nume RoDrift e-Games se ştie că a fost posibil datorită unui simulator.

Practic, chiar din propriile locuinţe, fanii vor avea ocazia să fie pe același traseu pe care vor concura favoriții săptămâna viitoare.

Ultimul act de pe Transalpina va decide noul campion al României: „E o idee pe care o avem încă de când a început starea de urgență.

În tot acest timp am lucrat la traseele care sunt și în viața reală fiindcă ne-am dorit să fim cât mai aproape de fanii driftului, dacă momentan la etape accesul publicului este în continuare restricționat.

Traseul din joc va fi similar cu cel de pe Transalpina, când va fi finala de pe 27 septembrie”, a declarat Denis Manea, președintele RoDrift.

Conform sursei citate, peste 80 de concurenți s-au înscris deja la etapa virtuală de pe Transalpina.

Mulți dintre aceștia sunt campioni mondial de drift digital şi printre ei se numără doi piloți reali din România, Claudiu Adam (campion naţional) și Octavian Chelaru.

„Este un antrenament bun pentru mine fiindcă voi putea învăța traseul de acasă. Nu e la fel ca atunci când ești acolo, dar mă ajută”, a spus Adam.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe pe pagina de facebook RoDrift Games, unde cei interesaţi vor afla şi că înscrierea este gratuită.

„Ne gândim ca în pauza competițională să organizăm un campionat dedicat, cu traseele din adevăratul campionat de drift”, au completat reprezentanții RoDrift.

„Evenimentul digital este programat să aibă loc duminica aceasta, cu fix o săptămână înainte de marea finală din Campionatul Național de Drift, organizată de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului.

La etapa de pe 26-27 septembrie vor concura și aproximativ 20 piloți din afara țării, fiind comună cu cea din campionatul ungar”, se arată în comunicatul de presă.

„Etapa va fi transmisă atât online, cât și prin intermediul televiziunii, astfel că ne dorim să promovăm Gorjul, frumusețile și valorile lui.

Având în vedere expunerea internațională, ne bucurăm să arătăm lumii frumusețile țării noastre, iar Transalpina este, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa”, a încheiat Manea.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: