Evenimentul Zilei > Justitie > Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână
Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână

Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână

Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) se va întruni săptămâna a ceasta pentru a analiza teza de doc torat a Laurei Codruța Kovesi.

 Decizia a fost luată ieri, după ce săptămâna tre cută sesizarea profesorilor clu jeni reuniți în Asociația GRAUR a fost înaintată Comisiei.

Oficialii Univer sității de Vest au transmis, la solicitarea EVZ, că singura noutate față de săptămâna trecută e faptul că teza va fi analizată. „A fost convocată Comisia de Etică pentru a discuta pe acest subiect. Comisia se va întruni într- una din zilele săptămânii acesteia”, a declarat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al UVT.

Potrivit directorului Școlii Doctorale a Universității de Vest, Otilia Hedeșan, teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi (foto) a fost verificată la Timișoara cu softul anti- plagiat, însă rezultatul e ținut secret, numai Comisia de Etică putând stabili ce și dacă se va face public. Pe de altă parte, reprezentanții Universității afirmă că așteaptă în continuare o solicitare oficială din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru formularea unui punct de vedere în legătură cu teza lui Kovesi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.