Evenimentul Zilei > Justitie > Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână
Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână

Teza de doctorat a șefei DNA, analizată în această săptămână

Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) se va întruni săptămâna a ceasta pentru a analiza teza de doc torat a Laurei Codruța Kovesi.

 Decizia a fost luată ieri, după ce săptămâna tre cută sesizarea profesorilor clu jeni reuniți în Asociația GRAUR a fost înaintată Comisiei.

Oficialii Univer sității de Vest au transmis, la solicitarea EVZ, că singura noutate față de săptămâna trecută e faptul că teza va fi analizată. „A fost convocată Comisia de Etică pentru a discuta pe acest subiect. Comisia se va întruni într- una din zilele săptămânii acesteia”, a declarat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al UVT.

Potrivit directorului Școlii Doctorale a Universității de Vest, Otilia Hedeșan, teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi (foto) a fost verificată la Timișoara cu softul anti- plagiat, însă rezultatul e ținut secret, numai Comisia de Etică putând stabili ce și dacă se va face public. Pe de altă parte, reprezentanții Universității afirmă că așteaptă în continuare o solicitare oficială din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru formularea unui punct de vedere în legătură cu teza lui Kovesi.