Băiatul rău al artei. VEZI ce fotograf a pozat-o goală până și pe maică-sa

Băiatul rău al artei. VEZI ce fotograf a pozat-o goală până și pe maică-sa

Expozițiile lui adună mii de fani, iar albumele lui de fotografie s-au vândut în zeci de mii de exemplare. Americanul Terry Richardson a făcut o industrie din fotografia cu tentă sexuală. Vedetele se calcă în picioare să fie fotografiate de el.

Cunoscătorii și marii specialiști într-ale artei fotografice spun că americanul Terry Richardson nu e un excepțional. Are însă o mare calitate: șochează. Așa au ajuns marile publicații, ca GQ, Vogue sau Sports Illustrated să-i ofere contracte babane pentru pictoriale de modă sau ședințe foto cu celebrități.  Și campaniile publicitare pentru branduri mari de îmbrăcăminte sau accesorii l-au făcut cunoscut în toată lumea. A prins la public tocmai din cauza asta: n-a pretins niciodată că face artă, ci doar a spus că, fotografiind, el se distrează. Are în spate un imperiu și mulți îl consideră drept „un pervers” sau „un maniac sexual”. Poate avea oricând cel mai bun model pentru shootingurile sale. Fotografiile însă n-au fost niciodată „cuminți”. Un sân dezgolit, uneori ambii, ba chiar poze nud cu tinere care aspirau la marile podiumuri. N-a trecut înscă mult până când să fie acuzat de manipularea fotomodelelor, pe care le convingea că, pentru succes, trebuie să pozeze goale.

VIZIUNI. Modelul Ana Beatriz Barros, fotografiată de Terry Richardson pentru Sports Illustrated

Mărturia lui Jennifer, 19 În urmă cu ceva timp, una dintre fetele care au călcat în studioul lui Terry Richardson și-a făcut curaj și a povestit care sunt de fapt „regulile casei” lui. „Am pozat pentru Terry Richardson când aveam 19 ani. Și nu mi-a plăcut. Acest om și-a construit imperiul nerespectând niște reguli importante. Pur și simplu, aduce o fată acasă și îi cere să umble goală, aproape obligând-o să renunțe la haine și strigându-i că-i o ciudată”. Modelul Jennifer a mai povestit că l-a cunoscut pe fotograful american la o petrecere. Acolo i-a făcut câteva poze, apoi a sunat-o să continue ședința la el acasă. A acceptat: „Când am fost prima oară la el, nu s-a întâmplat nimic. Mi-a făcut un ceai și am stat de vorbă, deși tonul lui era cam efeminat, probabil să nu-mi dau seama că e vorba de o hărțuire sexuală, chiar dacă arăta ca un hipster pedofil”.

Ne puteți urmări și pe Google News

CAMPANII PUBLICITARE. Reclama făcută de Richardson pentru Sisley

”Unchiul Terry” Detaliile despre acea întâlnire au fost însă mai multe. Americanca a mai spus că fotograful i-a cerut să se dezbrace, ceea ce fata a făcut. „Am dansat un pic, mi-am acoperit sânii cu palmele și mi-a spus, la un moment dat, să-i nu-i spun Terry, ci unchiul Terry”. Ședința foto a continuat și pentru a doua oară: „Eram în perioada menstruației și i-am spus «unchiului Terry» că aș vrea să-mi las chiloții pe mine. Însă «unchiul» era zburdalnic în ziua aceea! Mi-a spus «Nu, nu, nu! Iubesc tampoanele! Scoate-ți tamponul și joacă-te cu el!». El avea impresia că orice lucru care e amuzant pentru el trebuie să fie și pentru model.” Jennifer a mai precizat că, atunci când Richardson s-a văzut refuzat, s-a dezbrăcat el și i-a spus: „De ce nu-mi faci tu niște poze?”: „M-am apucat să-l fotografiez, în timp ce asistenții lui mă pozau pe mine. Nu știu cum am ajuns amândoi pe o canapea. «Unchiul Terry» mi-a spus atunci să-l masturbez. Și am făcut-o. Mi-a mai spus că, dacă îl fac să ejaculeze, îmi dă nota A. Vreau să spun că atunci aveam 18 ani”. Plata: o fotografie semnată Jennifer spune acum că îi pare rău că s-a lăsat „manipulată” de succesul lui Terry Richardson și că a făcut compromisuri de dragul unui succes imaginar. „Ca plată pentru ce făcuse în ziua aia, trebuia să-mi dea un print semnat al unei fotografii făcute în ziua aceea. Dar nu m-am mai întors să-l iau”, a mai declarat Jennifer unei publicații americane. Ca reacție la acuzațiile aduse de model, Terry Richardson a spus că el nu exploatează niciun model: „Ideea e ca toată lumea să se simtă bină la ședințele mele foto”. Și-a pozat părinții. Mama - în sânii goi Toate celebritățile Hollywood-ului au trecut prin studioul lui Terry Richardson. Un mare succes a fost însă când l-a fotografiat pe președintele Barack Obama. În urmă cu câțiva ani, Terry însă i-a mai șocat o dată pe americani: pe site-ul lui a făcut o galerie foto cu părinții lui.

„ORIGINAL”. Pe mama lui, Terry a surprins-o în cele mai comode ipostaze: fumând, pe un fotoliu, în sânii goi <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zVevrcrrt48" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YszyHUQVYeI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/tXHthiCZHUw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>