Evenimentul Zilei > Actualitate > „Teroristul” care a fabricat bomba din Severin, prins cu ajutorul SRI
„Teroristul” care a fabricat bomba din Severin, prins cu ajutorul SRI

„Teroristul” care a fabricat bomba din Severin, prins cu ajutorul SRI

Alin Tinicoi a stârnit panică în orașul Drobeta Turnu Severin, cu trei zile înainte de alegeri. El a pus un dispozitiv explozibil la subsolul unui bloc. A fost căutat de 80 de polițiști în trei județe.

Tânărul care a ascuns o bombă artizanală la subsolul unui bloc din Drobeta Turnu Severin a fost capturat, cu ajutorul Serviciului Român de Informații. El a fost prins la capătul unei vaste operațiuni în care polițiștii au efectuat nouă percheziții în județele Mehedinți, Dolj și Timiș. Alin Remus Tinicoi, de 27 de ani, se ascunsese în Craiova, la o rudă, după ce fugise din orașul natal unde ascunsese o bombă făcută chiar de el.

Pachetul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil și a fost găsit, întâmplător, de un instalator. Specialiștii spun că, dacă ar fi explodat, dispozitivul, putea distruge tot parterul blocului. Oamenii legii urmează să stabilească dacă bomba era fabricată în scopuri criminale.

40 de persoane au fost evacuate

Dispozitivul a fost găsit, joia trecută, de Nicolae Drinceanu, de 54 de ani. El a coborât la subsol ca să oprească apa pe scară. Vroia să schimbe o ţeavă în apartamentul său.

Când a intrat în căminul unde se afla robinetul a observat o plasă în care era un recipient de metal ce avea un fitil, prins cu bandă adezivă. L-a arătat unui vecin care a bănuit că e o bombă artizanală și a sunat la 112. Peste 40 de locatari au fost evacuați.

Pirotehnişti SRI au ridicat recipientul cu ajutorul unui robot. Încărcătura explozivă era de natura celor folosite la confecţionarea artificiilor. La scurt timp, anchetatorii au aflat identitatea „teroristului”. În zilele de 24 și 25 mai, aproximativ 80 de politiști l-au căutat acasă la rude și la cunoscuți.

A fost „săltat”, în noaptea de sâmbătă spre duminică și reținut pentru 24 de ore. El a fost prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă. Este acuzat de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive, fără drept.