Evenimentul Zilei > International > TEROAREA în Mali. Trei persoane au fost ÎMPUŞCATE MORTAL în faşa unui post de radio CREŞTIN
TEROAREA în Mali. Trei persoane au fost ÎMPUŞCATE MORTAL în faşa unui post de radio CREŞTIN

TEROAREA în Mali. Trei persoane au fost ÎMPUŞCATE MORTAL în faşa unui post de radio CREŞTIN

Trei persoane au fost împuşcate mortal de un bărbat neidentificat în faţa clădirii unui post de radio creştin din nordul Maliului, a declarat un purtător de cuvânt al armatei maliene, informează Reuters.

Atacul a avut loc joi seara în oraşul Timbuktu, din nordul Maliului. Autorităţile îl caută pe atacator, informează Mediafax.

Regiunea nordică a ţării a fost preluată în 2012 de către Statul Islamic, ajutaţi de organizaţia Al-Qaida. Mulţi localnici au fost atunci forţaţi să plece, în special cei din zonele creştine. În urma unei operaţiuni militare franceze, autorităţile au reuşit să preia controlul asupra oraşelor principale din zonă. Chiar şi aşa, influenţa jihadiştilor s-a răspândit.

În urma atacului de joi, un oficial ONU din Mali a anunţat că îşi va da emisia din cauza dificultăţilor privind consolidarea securităţii în nordul ţării şi a problemelor întâmpinate în procesul de implementare a unui acord de pace semnat în luna iunie.

În luna noiembrie a acestui an, mai multi barbati înarmati au atacat hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala Mali, luând ostatice 170 de persoane, dintre care 27 au fost ucise.