Evenimentul Zilei > Economie > Concluzie ALARMANTĂ: Străinii au ajuns să EXPLOATEZE milioane de hectare de teren arabil românesc
Concluzie ALARMANTĂ: Străinii au ajuns să EXPLOATEZE milioane de hectare de teren arabil românesc

Concluzie ALARMANTĂ: Străinii au ajuns să EXPLOATEZE milioane de hectare de teren arabil românesc

Străinii au ajuns să dețină aproximativ 40% din terenurile arabile din România. Conform unui raport realizat pentru comisia europeană de agricultură, 5.3 milioane de hectare de teren arabil sunt exploatate de străini.

Citat de Știrile TVR, studiul realizat de Transnațional Institute pentru Comisia Europeană arată că 3% din terenul arabil al țării noastre aparține cetățenilor străini din Uniunea Europeană, iar 10% persoanelor din alte state.
Mai mult, datele Eurostat arată că România este țara cu cel mai ieftin teren arabil din spațiul intracomunitar, informează Active News.

Potrivit studiului comandat de Comisia Europeană, firmele care au suprafețe uriașe de teren reprezintă o amenințare pentru agricultură familială și pentru economia locală.

De asemenea deputați și europarlamentari au tras un semnal de alarmă asupra faptului că dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole nu este reglementat mai strict, mai scrie sursa citată. 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: