Evenimentul Zilei > Monden > Terapia cu lipitori a lui Demi Moore
Terapia cu lipitori a lui Demi Moore

Terapia cu lipitori a lui Demi Moore

Celebra actriță Demi Moore a vorbit în nenumărate rânduri despre modul său neobișnuit de a se detoxifia: terapia cu lipitori!

După ce vedeta a încercat zeci de terapii, nu a ocolit-o nici pe cea care folosește lipitori, totul în numele frumuseții.

Așa reușește

Nu demult, în cadrul popularului show TV realizat de David Letterman, Demi a povestit despre cura naturală de detoxifiere urmată în Austria. Actrița a spus că, de când a apelat la tratament, se simte mai în formă ca niciodată și reușește să se mențină slabă fără a urma diete imposibile.

Pielea ei a devenit mai strălucitoare și mai elastică, ceea ce o face să meargă regulat în Austria pentru hirudoterapie. Actrița a mai vorbit și despre faptul că ideea acestei detoxifieri i-a venit în urma faptului că s-a documentat și astfel a aflat că lipitorile au fost folosite de-a lungul timpului nu numai în scop medical, ci și în tratamente cosmetice, pentru îmbujorarea obrajilor (se aplicau după ceafă)!

Hirudoterapia sau tratamentul cu lipitori este o metodă veche de peste 2.000 de ani, foarte larg utilizată pînă în 1950 și în Europa. Treptat, odată cu dezvoltarea sistemului farmaceutic și apariția medicamentelor a început să fie uitată. După 1995, s-au înființat mai multe centre care promovau această terapie, iar în luna noiembrie 2001 a avut loc al VIII-lea Congres al hirudoterapeuților, unde s-a prezentat o lucrare ce a vizat descoperirea mecanismului de acțiune a hirudoterapiei, și anume efectele benefice atunci când lipitorile extrag sânge din corpul uman.