Evenimentul Zilei > EVZ Special > Teorie-șoc despre epidemia de coronavirus. Care este legătura cu anticipatele
Teorie-șoc despre epidemia de coronavirus. Care este legătura cu anticipatele

Teorie-șoc despre epidemia de coronavirus. Care este legătura cu anticipatele

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut, duminică seară, la Antena 3, o analiză a situației generată de criza provocată de răspândirea rapidă a coronavirusului în Europa.

De asemenea, Cristoiu a criticat situația politică actuală din țara noastră, în care guvernarea PNL dorește cu orice preț alegeri anticipate

„Această criză generată de acest coronavirus, este foarte greu de gestionat.

Poate fi începutul sfârșitului pentru Klaus Iohannis – o spun cu toată responsabilitatea. Toate aceste măsuri sunt de restrângere a drepturilor omului într-o lume, cum e și la noi, în care oamenii se mișcă. (…) Trebuie o foarte mare autoritate a Guvernului.

Ei, în Italia, sunt foarte duri. Din câte am constat, la noi este o relaxare uriașă tocmai pentru că nimeni nu are o autoritate.

Orban a zis că avem un plan detaliat de acțiune dar nu avem echipament. La noi o să fie un dezastru. Iohannis trebuie să oprească acest proces cu anticipatele. Marea problemă la o asemenea criză este autoritatea guvernului. Acum este un vid de autoritate. Guvernul, într-o astfel de situație trebuie să dea ordonanțe de urgență. La anticipate, chiar dacă se dă OUG trebuie să stea două luni. Și pentru ce? Doar ca PNL să câștige alegerile? Nu vor avea curaj pe nicio măsură dură. Iohannis este la ultimul moment.

Actualul govern este clar că trebuie să cadă. Trebuie să fie un guvern de tehnocrați în care premierul trebuie să spună: amm venit să administrez țara. Orban dă OUG ca să se favorizeze pe el. E normal ca PSD să facă ca trenul. Ei (liberalii) și Iohannis cred că asta poate să meargă într-una. La fel ca înainte de 89”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu