Evenimentul Zilei > Politica > Teodorovici, ironii la adresa lui Cîțu și Orban pe tema deficitului bugetar: „Atâta pot, atâta fac”
Teodorovici, ironii la adresa lui Cîțu și Orban pe tema deficitului bugetar: „Atâta pot, atâta fac”

Teodorovici, ironii la adresa lui Cîțu și Orban pe tema deficitului bugetar: „Atâta pot, atâta fac”

Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Orlando Teodorovici, actual senator PSD, ironizează bâlbele din declarațiile oficialilor guvernamentali cu privire la deficitul bugetar.

 

Senatorul PSD Eugen Teodorovici ironizează declarațiile contradictorii ale ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu și pe ale premierului Ludovic Orban cu privire la deficitul bugetar. Într-o postare pe Facebook, Teodorovici spune că cei doi se joacă cu nervii românilor și îi acuză că nu direcționează deficitul spre ceva util, cum ar fi susținerea economiei.

„Deficitul, în sine, nu este ceva rău, așa cum știe orice specialist în finanțe și sunt multe școli de gândire economică despre cum e mai bine să fie acest deficit și despre cum e mai bine să fie el finanțat. Dar acest cuplu de măscărici, Cîțu-Orban, câștigă de departe Premiul Darwin pentru bulibășeală economico-fiscală!”, a arătat Eugen Teodorovici în postarea sa.

În primul rând, el îl ironizează pe Florin Cîțu, pe care îl numește măscărici, în contextul în care acesta spune că deficitul este rezonabil, după care trece la premierul Orban care spune că deficitul este îngrijorător. .

„Primul măscărici, Cîțu, zice că deficitul e rezonabil. El ar trebui să știe de câți bani dispune, de câți are nevoie și la ce costuri poate să se împrumute. Iar Cîțu zice, în esență, că e ok. Celălalt măscărici, Orban, zice că e îngrijorător deficitul, de parcă ar vorbi despre un film de groază. Bine, el nici nu știe economie, sau administrație publică, sau ceva … orice!”, a mai arătat Orlando Teodorovici în postarea sa.

Totodată, fostul ministru PSD îi acuză pe cei doi că se joacă cu așteptările și cu nervii oamenilor, cu mediul de afaceri etc.

„Orban, probabil, nu vrea să mărească pensiile, alocațiile și în general nu vrea nimic din ceea ce ar avea impact social și folosește deficitul ca o scuză. Cîțu, mai habarnist politic, vorbește despre deficit în termeni tehnici, fără să înțeleagă gândirea președintelui său și-l lasă pe acesta în offside. Atâta pot, atâta fac. Vorba românului, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”, a mai scris Eugen Teodorovici.

În concluzie fostul ministru PSD nu se poate abține să nu le dea o lecție celor doi, arătând că deficitul trebuie folosit pentru a aduce beneficii economiei.

„Mai interesant este altceva: deficitul o fi rezonabil, dar nu e folosit pentru nimic relevant. Nici mari proiecte publice, nici sprijin pentru mediul de afaceri și nici pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Deficitul nu este un manechin, să-l pui în vitrină și să te lauzi cu el. El trebuie pus la lucru în folosul țării, iar aici atât Cîțu, cât și Orban au eșuat lamentabil”, a mai precizat Eugen Teodorovici care continuă:

„Datoria guvernamentală a crescut, iar împrumuturile ating record lună de lună. Asta în timp ce economia merge în cap, locurile de muncă se evaporă ca un cub de gheață la soare, prețurile cresc, agricultura este lovită de secetă, producția industrială este lovită de pandemie, HORECA este ținută cu lacătul pe ușă, iar administrația publică face viața mai grea firmelor, nu mai ușoară. Deci, deficitul ca deficitul, dar cu economia ce facem”.

Alocațiile se dublează în 2022. Cu cât vor crește anul acesta

PSD replică-fulger pentru Iohannis: „Minte pentru Guvernul său…”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: