Eugen Teodorovici a declarat că România este o ţară sigură pentru investitori, ce înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară. Acesta a participat la o întâlnire cu reprezentanţii agenţiilor de rating, dar şi cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional (FMI), informează Economica.net.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, Eugen Teodorovici a avut sâmbătă, 13 aprilie, întrevederi cu reprezentanţii agenţiilor de rating S&P, Moody's şi Fitch. 

Ministrul Finanțelor a amintit că punctele forte ale României sunt: nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) şi menţinerea perspectivelor de creştere economică. 

De asemenea, în marja vizitei sale oficiale de la Washington, programul ministrului român al Finanţelor Publice a cuprins şi întâlnirea cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al FMI. 

Discuţiile dintre cei oficiali s-au concentrat pe cadrul macroeconomic al României. Ministrul Finanțelor Publice a dat asigurări că România îşi va respecta angajamentele asumate cu instituţiile financiare internaţionale de a menţine deficitul sub 3% şi că măsurile luate în anul 2019 vor duce atât în acest an, cât şi în viitor, la o creştere economică sustenabilă. 

„Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă.”, a spus Eugen Teodorovici. 

Întâlnirile pe care delegaţia română le-a avut sâmbătă se înscriu în marja dialogului pe care Ministerul Finanţelor Publice îl are atât cu oficiali ai agenţiilor de rating, cât şi cu cei ai FMI.

 

Te-ar putea interesa și: