Evenimentul Zilei > Actualitate > Teo Trandafir, internată la Terapie Intensivă. Este suspectă de o boală foarte gravă
Teo Trandafir, internată la Terapie Intensivă. Este suspectă de o boală foarte gravă

Teo Trandafir, internată la Terapie Intensivă. Este suspectă de o boală foarte gravă

Deputat PDL şi fost realizator de televiziune, Teo Trandafir a fost internată aseară la spitalul Elias, suspectă de pancreatită acută. "Uneori, poate ajunge chiar la deces", avertizează medicul endocrinolog Victor Lepădatu.

Diagnosticul medicilor este de pancreatită acută, iar în acest moment Teo Trandafir se află la secţia de Terapie Intensivă a spitalului Elias.

În orele următoare, lui Teo i se vor face analize şi un examen computer tomograf, după cum a precizat managerul unităţii sanitare, Doina Dimulescu.

Teo, la un pas de operaţie

Pentru o funcţionare normală, pancreasul foloseşte două enzime ce descompun dulciuri, grăsimi şi proteine care sunt trecute în intestin. Pancreatitele survin în momentul în care acest mecanism este disfuncţional.

"În pancreatite, enzimele nu mai merg pe căile naturale, care nu agresează organismul, şi ajung în sânge, distrugând proteinele de sânge (care au rol în coagulare etc), iar uneori pot ajunge chiar la creier. Criza de pancreatită este dată de excese alimentare, mai ales la persoanele gurmande", explică Victor Lepădatu, medic endocrinolog la Spitalul Judeţean din Brăila.

Recuperarea după o astfel de criză se poate face cu tratament, dar e posibil să fie nevoie şi de operaţie la pancreas, însă problemele pot continua. "Mai grav este că această boală funcţionează câtevodată în doi timpi, adică se declanşează o a doua criză după un timp, iar aceasta din urmă este imposibil de prevenit şi greu de controlat. Uneori poate ajunge chiar la deces", avertizează endocrinologul Victor Lepădatu.

În cazul lui Teo, implicarea terapiei intensive se poate explica în două feluri, după părerea specialiştilor: ori se află în stare gravă, ori este doar sub supraveghere până ies analizele pentru a i se putea face o evaluare completă.

Două vizite la spital în 24 de ore

În această dimineaţă, doctorul Valentin Calu, purtător de cuvânt al spitalului Elias, a declarat că "pacienta s-a prezentat pentru unele tulburări digestive, în vederea efectuării unor investigaţii de rutină".

Şi ieri dimineaţă, Teo Trandafir a ajuns la spital, din cauza unei crize biliare. "Mi-au spus că mi-a cedat organismul din cauza stresului şi a oboselii. Am făcut o criză biliară. De două zile nu mă simt bine, nu mai puteam să mănânc, să dorm. De dimineaţă am fost nevoită să merg la spital. Am crezut că o să treacă durerea, dar nu a fost aşa. Doctorii m-au băgat la perfuzii direct, mi-au zis că trebuie să mănânc de trei ori pe zi, la ore fixe, să dorm mai mult. Mi-au spus că trebuie să duc o viaţă mai organizată şi să-mi respect orele de masă şi somn. M-au burduşit cu reţete şi am rămas sub atenţia lor în perioada următoare", declara ieri Teo Trandafir pentru showbiz.ro.
Născută în 1968, Teo este cunoscută publicului graţie carierei în televiziune. Anul trecut a intrat şi în politică. A candidat din partea PDL pentru un loc în Camera Deputaţilor şi l-a câştigat. Principalul contracandidat a fost Liliana Mincă (fostă Ghervasuc). Teo a câştigat alegerile cu 54,02%, în timp ce oponenta sa a primit doar puţin peste 42% din voturile alegătorilor din colegiul 19. Alegerile s-au organizat pentru acest colegiu pentru a ocupa locul de deputat lăsat liber de Daniela Popa, de la Partidul Conservator.

La un pas de exludere din PDL, din cauza sănătăţii

În vara acestui an, Teo Trandafir a supărat conducerea PDL, după ce a votat pentru moţiunea de cenzură. Imediat după ce a pus bilele de vor în urnă, Teo s-a îmbrăţişat cu Aura Vasile, de la PSD. Gesturile sale aproape că i-au adus exluderea din PDL. În cele din urmă, Teo a motivat că se simţea rău în acel moment.

"Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL. Poate doamnei Trandafir i-a adus imagine pe termen scurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu. Grupul şi partidul trebuie să judece în consecinţă".

În apărare sa, Teo a declarat: "Mă simţeam foarte rău atunci când am făcut acel gest din parlament în ziua votului. Am încercat să urc treptele, să pun bilele şi apoi să cobor. Când am văzut că pot să fac chestiile astea, am spus: «Oh, my God!» şi, când am coborât, am zis: «Yes, am reuşit, am reuşit, am putut!» Toată lumea m-a blamat". La scurt timp, a mai declarat pentru EVZ: "Îi asigur pe colegii mei că nu intenţionez nicidecum să-i părăsesc, chiar dacă anumiţi lideri din PDL au făcut deja declaraţii potrivit cărora ar trebui să-mi dau demisia din partid şi din parlament".
Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: