Evenimentul Zilei > International > Tensiuni în Marea Neagră. Marina rusă exersează atacul. Trupele americane fac exerciții de război
Tensiuni în Marea Neagră. Marina rusă exersează atacul. Trupele americane fac exerciții de război

Tensiuni în Marea Neagră. Marina rusă exersează atacul. Trupele americane fac exerciții de război

Flota rusă a Mării Negre se antrenează pentru detectarea și distrugerea țintelor maritime cu ajutorul sistemul Bastion, un sistem avansat de apărare mobilă anti-navă , a anunțat Ministerul rus Apărării într-un comunicat.

Sistemul de rachete de coastă Bastion al Flotei Mării Negre a lansat mai multe rachete împotriva unor ținte maritime în timpul exercițiilor organizate pe poligonul din Opuk, Crimeea
Într-o demonstrație de forță menită să descurajeze orice încercare a Ucrainei de a recupera această peninsulă, marina rusă a vizat ținte aflate în largul coastelor Crimeei.

Manevrele NATO din Ucraina, programate să dureze până pe 1 octombrie

Exercițiile din Ucraina care implică trupe SUA și NATO urmează să dureze până la 1 octombrie. E vorba de un răspuns la uriașele exerciții militare organizate de Rusia și Belarus la începutul acestei luni.

Rușii își întăresc flota din Marea Neagră

Șantierul naval Kerch din Crimeea a lansat la apă corveta 22800 Askold construită la comanda Ministerul Apărării din Rusia, a informat biroul de presă al Consiliului de Stat Crimeea.

„Ceremonia de lansare a avut loc sub conducerea comandantului-șef al marinei ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, care a inspectat, de asemenea, șantierul naval și capacitățile sale de producție”, se arată în comunicat.

Askold e a doua corveta de tip Project 22800 construită pe șantierul naval Kerch, potrivit datelor Ministerului Apărării din Rusia.

„Prima navă de război, Tsiklon, a fost lansată la apă la sfârșitul verii de anul trecut și este în prezent supusă unei serii de încercări în Novorossiysk, în timp ce a treia corvetă Amur se află în construcției „, anunță Agenția Tass citând un comunicat al ministerul.

 

Marea Neagră, centru înfruntării sdintre Rusia și NATO

În ultimele luni, Marea Neagră a devenit centrul înfruntării dintre NATO și Rusia pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Relațiile Kievului cu Moscova sunt extrem de încordate din 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineeană Crimeea și a început să acorde un sprijin militar masiv separatiștilor pro-ruși din regiunea Donbass aflată în estul Ucrainei. Conflictul de șapte ani dintre forțele ucrainene și separatiști a făcut până acum peste 13.000 de victime, scrie swissinfo.ch.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: