După ce în urmă cu o săptămână au pierdut finala turneului de la Shenzhen (China), astăzi, cuplul Olaru/Savchuk și-a luat revanșa la Hobart. Perechea româno-ucraineană  s-a impus în finală în fața cuplului Gabriela Dabrowski (Canada)/Yang Zhaoxuan (China), 0-6, 6-4, 10-5.

O nouă performanță pentru Raluca Olaru. Până la acest meci, românca avea alte cinci titluri WTA în carieră, obţinute la Tashkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savchuk) şi în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) şi la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

De calaltă parte, Monica Niculescu (locul 40 WTA) nu a fost la fel de noroocoasă în ultmul act al probei de simplu de la Hobart. Jucătoarea din Slatina s-a văzut învinsă de belgianca venită din calificări Elsei Mertens (127 WTA), în două seturi, scor 3-6, 1-6. Așadar, Niculescu a bifat cea de-a 8-a finală din carieră, la simplu, iar în urma acestui joc și-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA. Câștigătoarea va primi va primi 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

„Vreau să o felicit pe Elise, a avut o săptămână bună, sunt fericită că am ajuns în finală, sper să revin anul viitor și să fac un pas în plus”, a spus Monica Niculescu după ce s-a încheiat finala.