Nuntă fără șampanie și lăutari. În acest sens, conducerea Teatrului Municipal ''Maior Gheorghe Pastia'' din Focşani e hotărâtă să facă ordine. Mai exact, a solicitat administraţiei locale adoptarea unui regulament de ordine interioară strict, care să stabilească reguli clare pentru cei care vor să oficieze căsătoria civilă în incinta teatrului.

Pe lista neagră a instituției ar urma să fie lăutarii, șampania și accesul în alte spații decât  cele puse la dispoziție de instituție. Mai mult, a fost solicitată și prezenţa unui poliţist local pe durata oficierii ceremoniilor.

Potrivit conducerii Teatrului Municipal Focşani, regulamentul a devenit necesar după ce nuntașii au amenințat în repetate rânduri angajații instituției, au produs diverse stricăciuni și au aruncat cu șampanie și prăjituri pe pereți.

"În nenumărate rânduri, personalul a fost agresat verbal şi chiar hărţuit fizic pentru pretenţii precum că nu a pus sala mare de spectacole la dispoziţia nuntaşilor pentru efectuare de şedinţe foto, nu a pus la dispoziţia nuntaşilor pahare şi veselă. De asemenea, întârzierea la ora stabilită este tratată de nuntaşi ca un lucru firesc, iar perturbarea întregului program nu e nicio problemă. Sunt situaţii în care persoane în stare de ebrietate produc stricăciuni în interiorul teatrului şi nu pot fi stăpânite. Pereţii sunt stropiţi cu şampanie sau alte băuturi, se adresează injurii şi ameninţări de genul 'Ştii cine sunt eu?', 'Lasă că ieşi tu afară' sau 'Ce vreţi mă, am plătit 500 lei, fac ce vreau'. Toate aceste probleme vin din lipsa unui document cu drepturi şi obligaţii pe durata ceremoniei, care ar trebui să fie înmânat cuplurilor, chiar din clipa achitării sumei pentru oficiere, iar nerespectarea acestuia să aibă consecinţe, eventual sub forma unei amenzi", notează conducerea Teatrului Municipal.

Proiectul se află în prezent în dezbatere publică, iar după expirarea celor 30 de zile prevăzute de lege, va fi supus dezbaterii în plenul consiliului local.

Pe timpul verii, Teatrul Municipal Focșani găzduiește în medie 20-30 de căsătorii zilnic. 500 de lei costă oficializarea la Teatrul Municipal.