Țeapa secolului! Statul a prezentat captura de droguri, însă...

Țeapa secolului! Statul a prezentat captura de droguri, însă...

O țară asiatică a anunțat cu fală că a găsit ketamină de un miliard de dolari, însă captura nu s-a dovedit a fi ceea ce se credea.

Captura de ketamină de un miliard de dolari, anunțată ca fiind cea mai mare de acest gen realizată vreodată în Thailanda, s-a dovedit a fi compusă din aditivi alimentari și agenți de curățare, informează The Independent, citat de Digi 24.

Ministrul Justiției din țara asiatică, ce s-a fotografiat în urmă cu două săptămâni, într-un depozit, alături de presupusele droguri, a recunoscut marți că informația inițială a fost greșită și că autoritățile nu au realizat, în realitate, o lovitură importantă în lupta împotriva drogurilor.

 “A fost o neînțelegere”

"A fost o neînțelegere pe care agenția noastră antidrog trebuie să o accepte", le-a declarat Somsak Thepsuthin reporterilor. "Nu a fost o greșeală. Au fost aflate informații noi".

Agenția antidrog din Thailanda a testat, sâmbătă, 66 de saci din cei 475 capturați. Autoritățile au anunțat că substanța descoperită este fosfat trisodic, nu ketamină. Fosfatul trisodic este un compus anorganic, alb, granular sau cristalin, foarte solubil în apă, care produce o soluție alcalină. Este folosit ca agent de curățare, lubrifiant, aditiv alimentar și degresant.

În domeniul medicinei, ketamina este folosită ca anestezic sau anti-depresiv. Folosită ca drog, această substanță produce o stare de transă și uneori halucinații. În data de 12 noiembrie, agenția antidrog din această țară asiatică a anunțat capturarea a 11,5 tone de ketamină, valoarea presupuselor droguri fiind de 1 miliard de dolari. Captura a fost făcută în provincia Chachoengsao, în apropierea capitalei Bangkok.

Ministrul Justiției, Somsak Thepsutin, a organizat atunci o conferință de presă și a anunțat că transportul uriaș a ajuns în Thailanda pe apă. El a mai vorbit despre rețeaua multinațională aflată în statele transportului. Acest drog nu este popular în Thailanda şi este vândut mai ales în străinătate, inclusiv în Europa, Australia, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud.

Dilema aditivilor a reușit să ocupe prima pagină atât în presa thailandeză, cât și în presa internațională. Potrivit Bangkok Post, autoritățile analizează în prezent dacă este oportun să invite agențiile anti-drog din cadrul Biroului pentru droguri și Criminalitate al ONU să se alăture investigației și să realizeze testarea substanțelor care au rămas fără un verdict clar asupra naturii lor.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News