Evenimentul Zilei > Social > Taxele şi impozitele are putea exploda
Taxele şi impozitele are putea exploda

Taxele şi impozitele are putea exploda

Edilii cer aleşilor locali să aprobe majorarea taxelor locale cu până la 500% în cazul celor care nu îşi îngrijesc terenurile şi imobilele care le deţin. Taxele vor fi stabilite de fiecare consiliul local în parte. În Bucureşti, primarul general, Gabriela Firea, a cerut azi aleşilor generali să aprobe această intenţe.

Taxele şi impozitele achitate pentru imobile şi terenuri ar putea fi mai mari pentru cei care lasă în paragină proprietăţile.

"Ne dorim cu toții ca pe „obrazul” orașului să fie cât mai puține pete și de aceea trebuie să ne unim eforturile, cetățenii și autoritatea publică locală pentru a nu mai exista în București terenuri sau clădiri neîngrijite, părăginite, mizere. Vom aprecia și vom răsplăti, așa cum am anunțat deja, eforturile bucureștenilor care ni se vor alătura în acest demers și vor contribui la înfrumusețarea orașului, dar pe de altă parte vom uza de toate prerogativele legale pentru a-i sancționa pe cei care nu-și îndeplinesc obligațiile", a declarat astăzi Gabriela Firea în deschiderea şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Edilul-şef a propus azi un proiect de hotărâre prin care sectoarele sunt împuternicite să aplice majorări de până la 500% la impozitul pentru terenurile neîngrijite, lăsate în paragină, de pe raza acestora. "Într-o ședință viitoare vom veni cu o nouă propunere în acest sens, prin care să introducem un sistem de amenzi, deloc modice, pentru proprietarii care nu-și întrețin fațadele clădirilor astfel încât să aibă un aspect decent și mă refer în special la clădirile, multe dintre ele monumente istorice, care sunt pline de grafitti sau a căror tencuială se desprinde, ceea ce dincolo de aspectul inestetic pune în pericol și trecătorii", a mai explicat aceasta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News