Taxa de primă înmatriculare se schimbă din nou

Taxa de primă înmatriculare se schimbă din nou

Taxa de primă înmatriculare este analizată de Ministerul Mediului, iar în cursul lunii iulie va fi emisă o poziţie oficială din partea grupurilor de lucru implicate în această analiză. Cel mai probabil, modul de aplicare şi posibil şi cuantumul taxei vor fi schimbate din nou.

"Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să venim cu o decizie clară în faţa cetăţenilor privind taxa auto", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Aceasta a precizat că se va merge pe o variantă în acord cu normele şi reglementările europene, însă va fi adaptată particularităţilor României. "Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una în acord cu normele şi reglementările europene şi o vom adapta în funcţie de particularităţile României", a spus Rovana Plumb.

"Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a ţine cont de faptul că în România sunt şase milioane de oameni care trăiesc la limita sărăciei şi de aceea trebuie să venim în sprijinul populaţiei, pentru că în zilele noastre maşina nu este un lux. Este necesar să avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat şi mijlocul de transport", a completat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News