Glazura de bezea
Între timp vă ocupați de bezea, care se pregătește la bain-marie. În castronul pus deasupra oalei cu apă fierbinte (castronul nu trebuie să atingă apa) puneți 160 gr de zahăr, o linguriță de zeamă de lămâie, un praf de sare, o linguriță de vanilie lichidă, albușul de la trei ouă. Amestecați cu telul până la dizolvarea completă a zahărului.
Mutați amestecul obținut în vasul unui mixer și mixați până ce obțineți o bezea tare. Puneți bezeua peste tarta cu cremă de lămâie și întindeți uniform, folosind o lingură. Apoi atingeți cu spatele lingurei bezeaua și trageți în sus pentru a obține o formă de moț. Puteți să folosiți și un posh sau o pungă pentru ornare.
În acest caz, puneți doar jumătate de bezea peste tarta cu cremă de lămâie. Cealaltă jumătate o puneți în punga de ornat și o folosiți pentru decorare.
Se mai dă tarta la cuptor cam 10 minute, până ce bezeaua devine maro. Se poate încerca și funcția grill, caz în care lăsați tarta cam 5 minute. Dacă aveți un arzător pentru cremă de zahăr ars, îl puteți folosi, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să dați tava la cuptor după ce ați pus bezeaua peste tarta cu cremă de lămâie.
Serviți tarta după răcire. Se păstrează la frigider. Nouă ni s-a părut mult mai răcoritoare când am servit-o scoasă din frigider.
Lichior din flori de salcâm. Băutură aromată pentru seri parfumate de vară
Tartă cu smochine și brânză de capră