Perele zemoase și parfumate au un gust aparte toamna, însă în supermarketuri și magazine pot fi găsite pe tot parcursul anului. Acestea pot fi folosite pentru plăcinte, tarte sau chiar în compoturi. Iată când de simplu poți prepara o tartă gustoasă cu pere și cremă de vanilie.
Cea mai simplă rețetă de tartă conține cinci ingrediente și se pregătește în mai puțin de o oră și jumătate. Crema de vanilie se fierbe separat, aceasta fiind servită alături de feliile dulci și aromate.
Tartă cu pere și cremă de vanilie
Un desert îmbietor, perfect pentru zilele de weekend în care grija caloriilor nu mai reprezintă o prioritate. Pentru o tartă gustoasă din care vor ieși minim 10 felii de desert, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 20 de linguri de făină;
- 150 de grame de unt moale;
- 7-8 linguri de lapte;
- 80 de grame de zahăr;
- vanilie;
- 2 ouă;
- un praf de sare;
- 50 grame nuci măcinate(opțional);
- 2 pere
Ingrediente pentru cremă de vanilie:
- 300 ml lapte;
- 2 gălbenușuri;
- 5 linguri de amidon de porumb;
- un praf de sare;
- 50 grame zahăr;
- vanilie.
Peste făină cernută se toarnă laptele în care s-a dizolvat zahărul. De asemenea, peste aceste ingrediente se adaugă și untul ținut în prealabil la temperatura camerei. Nucile măcinate se adaugă în compoziție împreună cu esența de vanilie.
Se omogenizează compoziția până la obținerea unui aluat fraged și nelipicios. Acesta se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la odihnit pentru 20 de minute. În funcție de preferințe, se poate omite acest pas. De asemena, din aluat se pot tăia fâșii pentru a decora tartă.
Crema de vanilie
Laptele se pune la fiert, iar gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și amidonul, astfel încât să nu se formeze mici cocoloașe. După ce lapte a ajuns la punctul de fierbere, compoziția de ou cu amidon se adaugă treptat peste acesta. Se amestecă încet cu ajutorul un tel. După 4-5 minute de fierbere, crema se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Tartă cu pere și cremă de vanilie
Aluatul se întinde pentru dimensiunea tăvii alese. Foaia nu trebuie să depășească grosimea de 3-4 centimetri. Acestea se înțeapă cu ajutorul unei furculițe, astfel încât să se coacă uniform. Peste acesta se așează feliile subțiri de pară.
Opțional, se poate presăra zahăr brun deasupra. Acesta se va carameliza, iar tarta va avea un aspect apetisant. Desertul se coace la temperatura de 190 de grade.