Tarta de ciocolată este specială deoarece gustul intens de ciocolată și texturile îmbietoare o face irezistibilă. Se prepară în câțiva pași simpli, iar la final te poţi juca cu tarta deoarece este o rețetă versatilă. Poţi pune deasupra fructe de pădure, citrice sau pur si simplu presărată cu cacao.
Rețeta cu cea mai simplă tartă de ciocolată este, de asemenea, şi cea mai gustoasă, pufoasă, rapidă și ușoară. Rețeta acestui desert este foarte simplă și versatilă. Şi ca să te bucuri de un contrast minunat de gusturi, te sfătuim să prepari tarta simplă cu ciocolată neagră. De asemenea, o puteţi orna cu afine, mure, zmeură, mango, cocos sau fistic. Din acest motiv se spune că este o rețetă versatilă.
Dacă nu îți place gustul dulce-amărui, poți folosi ciocolată cu lapte sau albă. Dacă adaugi și pudră de cacao, gustul de ciocolată va și mai intens. Iar în crema de ciocolată se pot adăuga diverse arome pentru un gust și mai deosebit.
Ingredientele necesare pentru cremă şi aluat
Pentru cremă aveţi nevoie de: 525 g cremă de brânză, 275 g ciocolată neagră, 300 g smântână lichidă pentru frișcă, 10 g cacao, 20 ml coniac, 6 ouă, 175 g zahăr, un praf de sare.
Pentru aluat aveţi nevoie de: 125 g biscuiți digestivi şi 60 g unt.
Cum se prepară cea mai simplă tartă de ciocolată
Pentru a prepara deliciosul desert: într-un castron se sfarmă biscuiții. Separat se topește untul. Apoi, untul topit se adaugă peste biscuiți și se amestecă până se obține o consistență asemănătoare nisipului ud.
Într-un vas de tartă se varsă biscuiții cu unt, se întind și presează cu fundul unui pahar. Vasul de tartă se dă la congelator. Între timp se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
Sursa foto: caietulcuretete.com.
Într-un castron se amestecă crema de brânză, ciocolata neagră topită și ușor răcită, smântâna lichidă, pudra de cacao, ouăle coniacul, zahărul și sarea. Se scoate tarta din congelator și se varsă compoziția obținută anterior.
Cea mai simplă tartă de ciocolată se coace timp de 29 minute la 190 de grade Celsius cu ventilator. Tarta se lasă să se răcească minim două ore înainte a se tăia. Se poate orna cu cacao pudră, zahăr pudră, fructe, nuci, alune sau bezea. După ce s-a răcit o tăiem felii ca pe tort şi o decorăm după preferinţe.